Πόνος στους γοφούς: Οι «αθώες» συνήθειες που τον εντείνουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόνος στους γοφούς: Οι «αθώες» συνήθειες που τον εντείνουν



Αυτές είναι οι τρεις πιο συχνές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν τους γοφούς σας, προκαλώντας πόνο. Οι ειδικοί μας δείχνουν πώς μπορούμε να το διορθώσουμε…


Στηριζόμαστε στους γοφούς μας για να κάνουμε πολλά καθημερινά. Από την πολύτιμη σταθερότητα έως και την εύκολη μετακίνηση, πρόκειται για μια ζωτική ομάδα μυών που επηρεάζει πολλές από τις κινήσεις μας. Όταν λοιπόν, πονάμε ή αισθανόμαστε ενοχλήσεις στους γοφούς, τότε νιώθουμε πράγματι τις συνέπειες.

Οι συνήθειες που βλάπτουν τους γοφούς σας

Αυτά τα προβλήματα δεν προκύπτουν απαραιτήτως κατόπιν σοβαρών τραυματισμών. Αρκούν μερικές λανθασμένες κινήσεις ή… κακές συνήθειες, όπως το να γέρνουμε επανειλημμένα στο ένα ισχίο κάθε φορά που στεκόμαστε, που μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες, να ασκήσουν υπερβολική πίεση σε μια περιοχή, βλάπτοντας τελικά τους γοφούς μας στο πέρασμα του χρόνου.

«Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να τοποθετούμε τους γοφούς μας σε διάφορες θέσεις»
, μας λένε οι ειδικοί. «Οι γοφοί μας είναι αρκετά δυνατοί για να αντέξουν. Τα προβλήματα προκύπτουν όταν τοποθετούμε σταθερά τους γοφούς μας στις ίδιες θέσεις για παρατεταμένες χρονικές περιόδους ή δοκιμάζουμε μια νέα δραστηριότητα που είναι πολύ επιθετική και επιβαρύνει την άρθρωση του ισχίου».

Οι απλές συνήθειες, όταν γίνονται ξανά και ξανά, μπορούν να βλάψουν ακόμη και αυτό το σούπερ δυνατό σημείο του σώματος. Ευτυχώς, μερικές μικρές προσαρμογές στην καθημερινή ρουτίνα και τις τάσεις μας μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τους γοφούς μας δυνατούς, ελαστικούς και υγιείς.

Κάθεστε πολύ ή άνισα

Όταν κάθεστε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα να αντιμετωπίσετε προβλήματα στις αρθρώσεις του ισχίου. Το παρατεταμένο κάθισμα μπορεί να προκαλέσει μυϊκή εκφύλιση και πόνο όχι μόνο στους γοφούς μας, αλλά και στην πλάτη και τον λαιμό μας.

Μπορείτε να το καταπολεμήσετε κάνοντας συνειδητές προσπάθειες να στέκεστε όρθιοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι που θα ενεργοποιήσει ξανά τους μύες και θα κάνει το αίμα να ρέει. Επίσης, προσέξτε πώς κάθεστε. Το να σταυρώνετε τα πόδια σας ή να κάθεστε πάντα με ένα πορτοφόλι σε μια τσέπη, μπορεί να πιέσει την άρθρωση και να προκαλέσει ανισορροπίες που οδηγούν σε τενοντίτιδα.

Κοιμάστε στην ίδια πλευρά

Το να κουλουριάζεστε πάντα στην ίδια κατεύθυνση μπορεί να προκαλέσει ορισμένες παθολογίες του ισχίου, όπως θυλακίτιδα ή φλεγμονή στις αρθρώσεις του ισχίου σας, μας εξηγούν οι ειδικοί. αν τείνετε να κοιμάστε στο πλάι, δοκιμάστε να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι σώματος για να βοηθήσετε στην ευθυγράμμιση και να απαλύνετε πόνους που μπορεί να αισθανθείτε το επόμενο πρωί.

Πολύ έντονα πολύ σύντομα

Οποιαδήποτε άσκηση κι αν δοκιμάσετε, εάν την κάνετε πολύ έντονα και πολύ σύντομα μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και πόνο, ιδιαίτερα στους γοφούς και στο κάτω μέρος της μέσης σας. Για αυτό είναι σημαντικό το καλό ζέσταμα πριν την άσκηση όσο και οι διατάσεις αφού την ολοκληρώσετε.

Επίσης μπορείτε να εντάξετε στις προπονήσεις σας ασκήσεις για την ανάπτυξη των οστών του ισχίου, την κινητικότητα και την ευλυγισία της άρθρωσης του ισχίου καθώς και την ενδυνάμωσή του.


Vita.gr