Αλλάζουν όλα στην ταυτοποίηση των πολιτών με τον Ενιαίο Αριθμό - «Τέλος» σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλλάζουν όλα στην ταυτοποίηση των πολιτών με τον Ενιαίο Αριθμό - «Τέλος» σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ



Σύντομα ο νέος και μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη θα είναι διαθέσιμος - Θα αναγραφεί στις ταυτότητες και θα αντικαταστήσει κάθε άλλο αριθμό που χρησιμοποιείται σήμερα - Μέσω gov.gr, θα «κατεβάζουμε» την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα

Ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη έρχεται σύντομα για να «τελειώσει» ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr στην εφαρμογή θα βάζει τους κωδικούς του και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του.

Διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό «θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» είπε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».