Οι παραλίες στη Νότια Κρήτη που θα σου πάρουν το μυαλό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι παραλίες στη Νότια Κρήτη που θα σου πάρουν το μυαλό


Τέσσερις ακτές με ομορφιά και νερά που συγκλονίζουν


Η Κρήτη αδιαφισβήτητα είναι ένα από τα πιο προικισμένα μέρη στη χώρα, από κάθε άποψη. Αναφορικά με τις παραλίες της εδώ συναντώνται κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές και ονειρικές ολόκληρης της χώρας, με τη φήμη τους να ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου, και κάποιες από αυτές να βραβεύονται κάθε χρόνο από δημοφιλή, διεθνή ταξιδιωτικά μέσα. Αυτή τη φορά εστιάσαμε στο νότιο τμήμα του νησιού, ξεχωρίζοντας τέσσερις παραλίες που σίγουρα θα σας πάρουν τα μυαλά.


Ελαφονήσι, Χανιά



Μία από τις πιο γνωστές στο εξωτερικό παραλίες -όχι μόνο του νησιού, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας- εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού και απέχει περίπου 1,5 ώρα (75 χλμ.) με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Σε πολλά σημεία της απέραντης αμμουδιάς της, εκεί που σκάει το κύμα, θα παρατηρήσετε τις ροζ αποχρώσεις της άμμου και μικρά κοχυλάκια.

Αυτό και μόνο θα σας κάνει να αγνοήσετε το τεράστιο πλήθος που την επισκέπτεται καθημερινά. Η ακρογιαλιά με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται και τα καταγάλανα αβαθή νερά έχει αναδειχτεί προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο Natura 2000. Κοντά στην παραλία βρίσκεται και η χτισμένη πάνω σε βράχο Μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας.


Τριόπετρα, Ρέθυμνο



Μια παραλία απίστευτου φυσικού κάλλους, που εντυπωσιάζει με τους φυσικούς σχηματισμούς των βράχων τους επισκέπτες της, συναντάται σε απόσταση 52 χλμ. περίπου από το Ρέθυμνο, στο νότιο τμήμα του νομού.

Τρεις χαρακτηριστικοί, εντυπωσιακοί βράχοι που μοιάζουν να αναδύονται από τα νερά του Λιβυκού πελάγους, έχουν δώσει το όνομά τους στην παραλία. Εντυπωσιακή και η σπηλιά σε σχήμα Δ που σχηματίζεται δίπλα από αυτούς. Η Μεγάλη και η Μικρή Τριόπετρα, δυτικά και ανατολικά των βράχων, προσφέρουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης για όσους θέλουν να απολαύσουν τα μακροβούτια τους μακριά από πολυπληθείς και πολυσύχναστες ακρογιαλιές του νομού.


Αγιοφάραγγο, Ηράκλειο



Η παραλία Αγιοφάραγγο συναντάται στο νομό Ηρακλείου, σε απόσταση 80 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Αυτό που σίγουρα της αναγνωρίζει κανείς μόλις την αντικρίσει η επιβλητικότητα του τοπίου με τα κάθετα, ορμητικά βράχια να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και τα παραδεισένια, τιρκουάζ νερά, που μοιάζουν εντελώς ψεύτικα.

Αν και η πρόσβαση στην ακτή είναι σχετικά κουραστική, καθώς για να φτάσει κανείς εδώ πρέπει να διασχίσει το ομώνυμο φαράγγι σε μια διαδρομή 20- 30 λεπτών, το θέαμα που αντικρίζει αλλά και η εμπειρία που θα βιώσει στην παραλία, σίγουρα ανταμείβουν και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία. Φυσικά, υπάρχει πάντα και η από θαλάσσης προσέγγιση της ακτής, με κάποιο καραβάκι από αυτά που αναχωρούν από Μάταλα, Καλούς Λιμένες, Αγία Γαλήνη.


Χρυσή, Λασίθι



Γνωστή και ως Γαϊδουρονήσι, η παραλία Χρυσή είναι ένας παράδεισος που προσεγγίζεται με ένα καραβάκι από την Ιεράπετρα. Παραλίες με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε σε μια μοναδική παλέτα χρωμάτων. Τα μόλις 8 ναυτικά απόσταση δικαιώνουν για το μοναδικό σκηνικό…


Newsbeast