Δημοτική Βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη Θέρμης: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δημοτική Βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη Θέρμης: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας


Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών,

θα συμμετέχει ενεργά ανοίγοντας και πάλι τις πόρτες της για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους της, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να παίξουν με τη φύση, να εξερευνήσουν και να εμπνευστούν, να απολαύσουν τον τόπο τους και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.
 
Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» και βιβλίο αφόρμησης «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, η ΚE επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Η ΚΕ, ως θεσμός για τις βιβλιοθήκες του ΔΕΒ, επανέρχεται με “φρέσκες” ιδέες και ένα θέμα που θα μας φέρει κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.
Ο τίτλος της φετινής ΚΕ είναι: “Διαδρομές ανάγνωσης ...άκουσε, δες, μάθε, γέλα!”
 
Σκοπός της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας και να αξιοποιήσουν τους αναγνώστες κάθε ηλικίας αλλά και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.
Το κεντρικό βιβλίο αφόρμησης για όλα τα εργαστήρια είναι “Τα Ψηλά Βουνά”, ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και “ζωντανό”.

Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/ απόσπασμα από το κεντρικό βιβλίο και με νεότερη/ σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες,τη φύση, το νερό, τον ουρανό και το διάστημα.   

Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές
διαδρομές, κ. ά.

Φέτος μαζί μας συμμετέχουν μαζί με τους βιβλιοθηκονόμους, εθελοντικά με δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά, ως πολύτιμα μέλη στην δυναμική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης οι :
Ομάδα Γραφιστικής Δημιουργίας Γραμματοχυμός/ Νικολέτα Αντωνιάδου & Ιωάννα Αδαμογιάννη, Ομάδα Peiramatistas του Νoesis, 1o Σύστημα Προσκόπων Θέρμης, The Chemistry Students' Association ReAcTiON, Stray Planet - Αδέσποτος Πλανήτης Μαrgarita Kosior, κ.α

Η ΚΕ2022 προκύπτει μέσα από την άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού,
του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ/ΔΕΠΠΑΘ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει δυναμικά!!!

Σας περιμένουμε στην τελετή έναρξης της Καλοκαιρινής μας Εκστρατείας την Τετάρτη 29 Ιουνίου & Ωρα 18:30
Τετάρτη στις 18.30 ζωγραφίζουμε με χρώματα και πινέλα σε ένα outdoors event την εικόνα για την έναρξη της καλοκαιρινής εκστρατείας της Θέρμης.

Βάλτε τα λιγότερα καλά σας ρούχα και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί με τον Γραμματοχυμό και συντροφιά τα βιβλία της βιβλιοθήκης ένα πίνακα με πρωταγωνιστή τον Σνουπυ!!!

Σας περιμένουμε!!!!
Stay Tuned!!!

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων προώθησης της φιλαναγνωσίας.