Κοινωνικός τουρισμός: Ανοιχτό το πρόγραμμα – Έτσι θα κάνετε την αίτηση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοιχτό το πρόγραμμα – Έτσι θα κάνετε την αίτησηΣε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός “ 2021-2022.


Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

1. Ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2021 50 ημέρες από:
την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ
τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει
τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις
τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012

2. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Από αυτό πρόγραμμα θα ωφεληθούν 300.000 πολίτες για διακοπές από 1η Αυγούστου 2022 έως και 31 Ιουλίου 2023.


Κοινωνικός Τουρισμός: Έτσι γίνεται η υποβολή αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι δικαιούχοι για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τα εξής:
  • Προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • Κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα λήγει στις 23 Ιουνίου στις 2μμ.

Taxisnet: Οι κωδικοί

Εάν οι δικαιούχοι του προγράμματος επιλέξουν να επισκεφτούν την πλατφόρμα του προγράμματος με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσουν την ταυτότητά τους, τότε θα τους ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Η επόμενη οθόνη θα ζητεί να επιλέξουν αν είναι Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους: Τα μοναδικά που είναι συμπληρωμένα είναι το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ τουςΑκτοπλοϊκά εισιτήρια: Η επιδότηση

Και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιδοτούνται. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.


Φθηνότερες διακοπές: Τι πρέπει να γνωρίζετεΟι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Δηλαδή σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τις παρακάτω περιοχές:

👉  δωρεάν διακοπές για 10 βράδια. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
👉  δωρεάν διακοπές για 12 βράδια. Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν