Κοινότητα Νέου Ρυσίου:Η ανασκαφή μας γνωρίζεται με την τοπική κοινωνία…συνέχεια! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινότητα Νέου Ρυσίου:Η ανασκαφή μας γνωρίζεται με την τοπική κοινωνία…συνέχεια!


//Ανακοίνωση της Κοινότητα Νέου Ρυσίου


Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο στην Τράπεζα Νέου Ρυσίου-Καρδίας του Δήμου Θέρμης, Θεσσαλονίκης συνοδευόμενοι από την κυρία Δέσποινα Ιγνατιάδου, Δρ. Αρχαιολογίας και Προϊσταμένη του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και συντοπίτισσα μας, καθώς πρόκειται για τη θυγατέρα του αείμνησου Αρετσιανού ιατρού, Νικήτα Ιγνατιάδη.


Στον λόφο της «τράπεζας» συναντήσαμε τον αναπληρωτή καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κ. Μανόλη Μανωλεδάκη, ο οποίος μας ξενάγησε και μας σύστησε τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Εντυπωσιακή ήταν η αρχαιολογική ανασκαφή που σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα και την τόσο μεγάλη ιστορία της τοποθεσίας αυτής, μας προκάλεσε δέος.

Με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης, κ. Στυλιανό Αποστόλου μιλήσαμε για τρόπους προβολής της περιοχής.

Στην ως άνω επίσκεψη παραβρέθηκαν, επίσης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Νέου Ρυσίου και Καρδίας, κκ Γιώργος Δημητριάδης και Ιωακείμ Τρικαλιάρης, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Ευαγγελία Κούτρη.
Με τις σωστές στρατηγικές η παραπάνω αρχαιολογική ανακάλυψη δύναται να ενταχθεί στην κοινωνία μας και να συνδεθεί με την επισκεψιμότητα δημιουργώντας ένα τουριστικό προϊόν, τον αρχαιολογικό τουρισμό.


Μαρία Χρόντσιου
Σύμβουλος Κοινότητας Νέου Ρυσίου Δήμου Θέρμης
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια «Φιλοξενία και Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων»
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος