Σε τι χρησιμεύει το δίχτυ στο εσωτερικό του μαγιό και πόσο επικίνδυνο είναι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε τι χρησιμεύει το δίχτυ στο εσωτερικό του μαγιό και πόσο επικίνδυνο είναι



Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα πρώτα μπάνια έχουν ήδη ξεκινήσει. Είχες αναρωτηθεί ποτέ, όμως, σε τι ακριβώς χρησιμεύει το δίχτυ που βρίσκεται στο μαγιό σου;

Με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς τις τελευταίες ημέρες, πολλοί ήταν αυτοί που δοκίμασαν τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Οι παραλίες και οι πισίνες γέμισαν με κόσμο, με τους κολυμβητές κάθε ηλικίας να κάνουν τις βουτιές τους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μαγιό αποτελεί το βασικό ρούχο της εποχής.

Ειδικά όταν μιλάμε για ανδρικά μαγιό, δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε το speedo είτε η βερμούδα. Στη δεύτερη κατηγορία, την οποία προτιμούν οι περισσότεροι, υπάρχει ένα διχτάκι στο εσωτερικό του μαγιό, κάτι που αρκετοί δεν γνωρίζουν σε τι ακριβώς χρησιμεύει. Ουσιαστικά, ο κύριος ρόλος του είναι να προστατεύει το δέρμα από τους ερεθισμούς και τα εξανθήματα που μπορεί να προκύψουν, όταν το υγρό ύφασμα τρίβεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιδερμίδα. Το διχτάκι διασφαλίζει πως το δέρμα μπορεί να αναπνέει.

Παράλληλα, καλύπτει καλύτερα την συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να διαγράφεται έντονα κάτω από το υγρό ύφασμα του μαγιό. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να φορέσουν το μαγιό τους, μαζί με κάποιο εσώρουχο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνίσταται, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει, ενώ η υγρασία στο συγκεκριμένο σημείο βοηθά στην δημιουργία βακτηρίων.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο φαίνεται πάντως πως διατρέχουν τα παιδάκια, ηλικίας από πέντε ετών και κάτω, τα οποία φορούν μαγιό με δίχτυ. Πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει χαμός άλλωστε στο διαδίκτυο με την υπόθεση του μικρού Τζακ, όταν τα γεννητικά του όργανα πιάστηκαν στο δίχτυ του μαγιό που φορούσε και του προκάλεσαν φρικτό πόνο.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να αποφεύγεται σε τόσο μικρές ηλικίες, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούμε να κάνουμε τη βουτιά μας στη θάλασσα ή στην πισίνα και στη συνέχεια να αλλάζουμε το μαγιό μας με ένα στεγνό εσώρουχο.