Βολιβία: Το φυσικό θαύμα της λίμνης Κολοράντα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βολιβία: Το φυσικό θαύμα της λίμνης Κολοράντα



Το φυσικό θαύμα της λίμνης Κολοράντα στη Βολιβία, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή, συναντάται μετά από μια απέραντη ερημική πεδιάδα σε μεγάλο υψόμετρο με καπνισμένα ηφαίστεια, βραχώδεις σχηματισμούς που θυμίζουν Νταλί, λάσπη που βράζει και χιόνι που παρασύρεται, με τις Άνδεις να δεσπόζουν παντού. Η εικόνα από μια κατακόκκινη λιμνοθάλασσα, γεμάτη με εκατοντάδες ροζ φλαμίνγκο προκαλεί δέος και κόβει την ανάσα.




Η λίμνη Κολοράντα, ή αλλιώς «Κόκκινη λιμνοθάλασσα», είναι μια ρηχή αλμυρή λίμνη, διανθισμένη με λευκά νησιά από βόρακα. Εκτείνεται σε 6.000 εκτάρια, αλλά έχει βάθος μικρότερο από ένα μέτρο. 

Η λαϊκή παράδοση υποστηρίζει ότι το νερό είναι στην πραγματικότητα το αίμα των θεών, αν και οι επιστήμονες φαίνεται να πιστεύουν ότι το χρώμα προέρχεται από τα φύκια και τα πλούσια μέταλλα στο νερό.

Οι φωτογράφοι από όλο τον κόσμο προσελκύονται από το εντυπωσιακό σκηνικό, με τη βαθιά πορφυρή λίμνη να δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με τον καταγάλανο ουρανό και το λευκό χιόνι στα μακρινά βουνά.

Ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά φλαμίνγκο στη λίμνη



Τα φλαμίνγκο έλκονται από τη λίμνη χάρη στην άφθονη προσφορά πλαγκτόν. Τρία από τα έξι είδη φλαμίνγκο στον κόσμο μπορούν να βρεθούν εδώ: το χιλιανό, το φλαμίνγκο των Άνδεων και το φλαμίνγκο του Τζέιμς. 
Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, είναι απίστευτα σπάνιο -το είδος συναντάται μόνο στα υψηλά οροπέδια των Άνδεων- και θεωρούνταν ότι είχε εξαφανιστεί μέχρι που ανακαλύφθηκε ξανά ένας μικρός πληθυσμός το 1956. Και ενώ, περιέργως, τα φλαμίνγκο είναι από τη φύση τους λευκά -φαίνονται ροζ επειδή τα κόκκινα φύκια βάφουν τα φτερά τους.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για φωτογραφίες στη λίμνη



Τα νερά φαίνονται πιο κόκκινα λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα, αν και το να παρατηρεί κανείς την ομίχλη να αναδύεται από τα ηφαιστειακά ζεστά νερά νωρίς το πρωί είναι, επίσης, μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα. Όσοι, μάλιστα, βρεθούν εδώ με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι τυχεροί και να μπορέσουν να φωτογραφίσουν τα φλαμίνγκο σε πτήση με την καθρεφτισμένη επιφάνεια να τα αντανακλά, και τις Άνδεις στο βάθος.

Η εκπληκτική θέα και ο εξωπραγματικός κόκκινος χρωματισμός της λίμνης την καθιστούν έναν από εκείνους τους προορισμούς που πρέπει να δείτε από κοντά για να εκτιμήσετε πραγματικά. Από την ανοιχτή θέα του Altiplano μέχρι τα κοπάδια των φλαμίνγκο, είναι μια εκπληκτική πανδαισία για τα μάτια.