Πλατυνάμμος: Κολυμπώντας στο απόλυτο τιρκουάζ – Δείτε βίντεο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πλατυνάμμος: Κολυμπώντας στο απόλυτο τιρκουάζ – Δείτε βίντεοΕκεί που το γαλάζιο της θάλασσας συναντά τα απόκρημνα ολόλευκα βράχια της ξηράς, υπάρχει μια απομονωμένη παραλία που μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο με σκάφος ή με βάρκα.


Το όνομα αυτής είναι Πλατυνάμμος και τοποθετείται εντός του κόλπου των Αφαλών στη βόρεια Ιθάκη. Τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της με τα ολόλευκα χοντρά βότσαλα, της προσδίδουν ένα υπέροχο εξωτικό χρώμα που γοητεύει τον επισκέπτη και μπαίνει κατευθείαν στην καρδιά του.

Τα πάντα θαρρείς και αιωρούνται στην επιφάνεια της θάλασσας ακόμα και στα βαθύτερα σημεία της παραλίας. Η φυσική δε σκιά από τα απόκρημνα βράχια κυρίως τις πρωινές ώρες είναι ανεκτίμητη. Και μπορεί στον κόλπο των Αφαλών να φτάνετε μέσω ενός βατού χωματόδρομου από το χωριό Πλατρειθιάς, για να βρεθείτε όμως στην παραλία Πλατυνάμμος πρέπει να νοικιάσετε βάρκα από τις Φρίκες, στα βορειοανατολικά του νησιού... αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Όσο για την ώρα της επίσκεψης, θυμηθείτε πως ο καιρός στο Ιόνιο φρεσκάρει μετά τις μεσημεριανές ώρες... οπότε σηκωθείτε νωρίς, και απλά χαρείτε όσο περισσότερο μπορείτε τον δικό σας «παράδεισο».