Ξεκίνησαν οι φυσικοθεραπείες για τα μέλη των ΚΑΠΗ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησαν οι φυσικοθεραπείες για τα μέλη των ΚΑΠΗ



Υπηρεσίες φυσικοθεραπείας παρέχονται από τις 15 Ιουνίου, σε πρώτη φάση, στους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ Θέρμης- Τριαδίου, Τριλόφου, Πλαγιαρίου και Βασιλικών.

 Τις υπηρεσίες παρέχουν φυσικοθεραπευτές οι οποίοι προσλήφθηκαν από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για θέσεις πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση 8μηνης διάρκειας. 


Τις αμέσως επόμενες ημέρες με την πρόσληψη επιπλέον τεσσάρων φυσικοθεραπευτών το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλες τις δομές ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ολοκληρωτικά τις ανάγκες για παροχή φυσικοθεραπείας στους ωφελούμενους των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ήδη ξεκίνησε και εφαρμόζεται έχει ως εξής: 

ΚΑΠΗ ΘΕΡΜΗΣ: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 

ΚΑΠΗ ΤΡΙΑΔΙΟΥ: Κάθε Δευτέρα, 

ΚΑΠΗ ΤΡΙΛΟΦΟΥ: Δευτέρα και Τετάρτη, 

ΚΑΠΗ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 

ΚΑΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ: Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή και 

ΚΑΠΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Κάθε Δευτέρα. 

Οι ώρες κατά τις οποίες θα γίνονται φυσικοθεραπείες σε όλα τα ΚΑΠΗ είναι από τις 8:30 έως τις 13.00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη των ΚΑΠΗ τα οποία είναι ταμειακά τακτοποιημένα.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής δήμου Θέρμης και αρμόδια για θέματα ΚΑΠΗ, Φανή Χατζηδημητρίου, το κάθε μέλος των ΚΑΠΗ δικαιούται συνολικά δέκα φυσικοθεραπείες προσκομίζοντας απαραίτητα την ενημερωμένη κάρτα μέλους και το σχετικό παραπεμπτικό του γιατρού τους.

Το πρόγραμμα μπορούν και απολαμβάνουν όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου προκειμένου να εξυπηρετηθούν για περιστατικά όπως: Παθήσεις έπειτα από πτώσεις και τραύματα, εκφυλιστικές παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, διαταραχές στην ισορροπία, ανωμαλία στη βάδιση (νόσος Parkinson), οστεοπόρωση, εκφυλιστική αρθρίτιδα (γόνατος, ισχίου κ.ά.), κατάγματα, μυικές αδυναμίες.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Θέρμης μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο ΚΑΠΗ της περιοχής τους ή στο τηλέφωνο 2392330013, τις καθημερινές από 08:00-13:00.

Σε δηλώσεις της η κ. Χατζηδημητρίου τονίζει ότι «η παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας της διοίκησης του δήμου Θέρμης για την τρίτη ηλικία. Σταθερή προτεραιότητά μας αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας και η ένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον με φυσικά μέσα και τεχνικές, η βελτίωση της ψυχικής τους υγείας, μέσω της μεγιστοποίησης της κινητικής λειτουργίας και της μείωσης του πόνου. Εύχομαι για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα να αγκαλιαστεί και να εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερα μέλη των δομών μας σε όλη την έκταση του δήμου Θέρμης.