«Γεύσεις Μνήμης»: Μεταφορά της εκδήλωσης του Σαββάτου 18/6 την Κυριακή 19/6 το μεσημέρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Γεύσεις Μνήμης»: Μεταφορά της εκδήλωσης του Σαββάτου 18/6 την Κυριακή 19/6 το μεσημέριΛόγω της πολύ έντονης χθεσινής βροχόπτωσης καθώς και της σημερινής πρόγνωσης για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα του Σαββάτου (18/6) για την εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Γεύσεις Μνήμης» θα μεταφερθεί την Κυριακή (19/6) το μεσημέρι. Το απογευματινό πρόγραμμα της Κυριακής παραμένει ως έχει.

Το νέο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
11:30 Έναρξη με μαγειρική από την Ελένη Ψυχούλη
13:00 – 14:30 Παρασκευή εδεσμάτων από τηνσεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
11:30 – 22:30 Μαγειρική παραδοσιακών εδεσμάτων από τους συλλόγους
19:45 Παρασκευή εδεσμάτων από τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου
22:30 Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Στις 19 Ιουνίου, τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης», που περιλαμβάνει πολιτιστικές μουσικοχορευτικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις.

O Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν εκδήλωση Μικρασιάτικης κουζίνας την Κυριακή 19 Ιουνίου, στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία. Να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, όπου μακροπρόθεσμα συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή περίπου 35 Μικρασιατικών συλλόγων, που θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας.

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.