10 απίστευτες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων που θα σας λύσουν τα χέρια! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 απίστευτες χρήσεις καθημερινών αντικειμένων που θα σας λύσουν τα χέρια!



Μπορούμε με σχετική σιγουριά να πούμε ότι σε κάθε σπίτι μπορεί κανείς να βρει αντικείμενα όπως λαστιχάκια, κάλτσες και τσιμπιδάκια μαλλιών, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι όλοι ξέρουμε τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους αυτά μπορεί να μας φανούν χρήσιμα στην καθημερινότητά μας!


Δείτε 10 από αυτούς, που θα σας κάνουν τη ζωή λίγο πιο εύκολη:

1. Ανοιχτήρι για μπουκάλια από…μπαλάκια του τένις
Αν σας έχουν περισσέψει μπαλάκια του τένις σε κακή κατάσταση μετά από τις αθλητικές σας δραστηριότητες στην παραλία, ξανασκεφτείτε το πριν τα πετάξετε. Ένα μπαλάκι κομμένο στα δύο μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε ευκολότερα βιδωτά καπάκια μπουκαλιών ή σφιχτά κλεισμένα καλύμματα από βαζάκια!

2. Καθαρίστε πιο εύκολα τις γρίλιες χρησιμοποιώντας μια κάλτσα!
Προτιμήστε κάποια χνουδωτή ή μάλλινη μαλακή κάλτσα την οποία θα φορέσετε στο χέρι σας σαν γάντι, για να απομακρύνετε και το τελευταίο ίχνος σκόνης από τις γρίλιες των παραθύρων σας!

3. Ενισχύστε το…μαγνητικό πεδίο του κατσαβιδιού σας, ξεμπερδέψτε πιο γρήγορα με τα μαστορέματα
Εάν είστε λίγο…τρυπιοχέρηδες και έχετε βαρεθεί να μαζεύετε τις βίδες από το πάτωμα κάθε τρεις και λίγο στα μαστορέματά σας, βρείτε ένα μικρό μαγνητάκι και περάστε το αρκετές φορές πάνω από το κατσαβίδι. Έτσι, το κατσαβίδι μέσω του μαγνητισμού θα κρατάει «κολλημένες» πάνω του τις βίδες για όσο χρειάζεται.

4. Κινδυνέψτε λιγότερο όταν καρφώνετε με βοήθεια από ένα απλό τσιμπιδάκι!
Σταθεροποιήστε καλύτερα τα καρφιά περνώντας τους κάθετα μια κοινή φουρκέτα για τα μαλλιά, και θα μπορείτε να ανησυχείτε λιγότερο για τα δάχτυλά σας κάθε φορά που καρφώνετε κάτι.

5. Αποθηκεύστε ευκολότερα τα καλώδια με τη βοήθεια του…χαρτιού κουζίνας
Όταν τελειώσει το επόμενο ρολό, κρατήστε το χαρτόνι. Ακόμα και αν ανακυκλώνετε, μπορείτε να το αξιοποιήσετε καλύτερα αποθηκεύοντας μέσα του διπλωμένα διάφορα καλώδια, χωρίς να διακινδυνεύετε το να μπερδευτούν μεταξύ τους.

6. Κάντε το φίλτρο του καφέ…ξεσκονόπανο
Τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε στην καφετιέρα μας είναι εξαιρετικά στο να συγκεντρώνουν την σκόνη από μικρές επιφάνειες, όπως η οθόνη του υπολογιστή.

7. Σβήστε τους λεκέδες απ ‘ το πληκτρολόγιο με γομολάστιχα!
Καμιά φορά ο καθαρισμός των λεκέδων από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή είναι ταλαιπωρία, ενώ στην πραγματικότητα με μια απλή γομολάστιχα μπορούμε να σβήσουμε εύκολα σημάδια από τα πλήκτρα χωρίς να τα καταστρέψουμε.

8. Κρατήστε μια πόρτα ανοιχτή χρησιμοποιώντας ένα απλό λαστιχάκι
Εάν έχετε να κουβαλήσετε πράγματα περνώντας από μια πόρτα που συνεχώς κλείνει, περάστε ένα λάστιχο από το ένα χερούλι, έπειτα περιστρέψτε το και περάστε το και από το δεύτερο χερούλι της πόρτας. Έτσι, η πόρτα θα γέρνει καθόλου η ελάχιστα, επιτρέποντάς σας να κάνετε τις βόλτες σας ανενόχλητοι!

9. Εργαλειοθήκη από…μπουκάλι αναψυκτικού
Απλά κόψτε το πάνω μέρος από ένα άδειο δίλιτρο πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού, αφήνοντας ένα «αυτάκι» για να μπορείτε τρυπώντας το να το κρεμάσετε, και φυλάξτε μέσα κατσαβίδια, κοπίδια, σμίλες, λίμες και διάφορα άλλα ελαφριά εργαλεία.

10. Αποφύγετε τις διαρροές μπογιάς με τη βοήθεια ενός λάστιχου
Εάν βάφετε μόνοι σας το σπίτι σας ή κάποιο έπιπλο και καθυστερείτε άδικα προσπαθώντας να αφαιρέσετε την παραπανίσια μπογιά από το πινέλο, η λύση που σας έχουμε είναι απλή: περάστε ένα λαστιχάκι κάθετα στον κουβά με την μπογιά και «στραγγίξτε» πάνω του το πινέλο πριν το απομακρύνετε απ’ τον κουβά.