Νέοι συνεχιστές στο τιμόνι του Λ.Συλλόγου «Η Αρετσού» για τη διάδοση του Μικρασιατικού πολιτισμού. Η επίσκεψη-έκπληξη στον δήμαρχο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέοι συνεχιστές στο τιμόνι του Λ.Συλλόγου «Η Αρετσού» για τη διάδοση του Μικρασιατικού πολιτισμού. Η επίσκεψη-έκπληξη στον δήμαρχο



Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Θέρμης Θ.Παπαδόπουλο όταν το πρωινό της Πέμπτης 5 Μαΐου αναμένοντας να συναντήσει το νέο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Συλλόγου Ν.Ρυσίου «Η Αρετσού» αντίκρισε νέα παιδιά - συνεχιστές της προσπάθειας για τη διάδοση του Μικρασιατικού μας Πολιτισμού.

Ο δήμαρχος αφού συνεχάρη το νέο Δ.Σ για την εκλογή του, τόνισε ότι "αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν στη προσπάθεια δεκαετιών, όχι μόνο για να διασωθεί αλλά και να διαδοθεί ο Μικρασιατικός Πολιτισμός μας από γενιά σε γενιά", ενώ  τόνισε ότι "ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους αρωγός σε κάθε τους  προσπάθεια".

Δίπλα τους και υπό την καθοδήγησή τους θα βρίσκονται βέβαια και οι "αρχαιότεροι" - αποχωρήσαντες από το προηγούμενο Δ.Σ. με τη βοήθεια και την εμπειρία των οποίων τα νέα μέλη θα αποκτήσουν τα "θεμέλια" για τη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε από την ίδρυση του Συλλόγου το 2001.


Σήμερα, ο  Λαογραφικός Σύλλογος του Νέου Ρυσίου «Η Αρετσού» αριθμεί περίπου 250 μέλη και διατηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών (ενηλίκων, νεανικό και παιδικά), χορωδίας και τμήμα λαογραφικής έρευνας.

 Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, συνέδρια και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές διακρίσεις. Διαθέτει, ακόμη, πλούσιο βεστιάριο με παραδοσιακές φορεσιές για τα προγράμματα που παρουσιάζει και διατηρεί μικρό λαογραφικό μουσείο στο Νέο Ρύσιο.

Οι κυριότερες εκδηλώσεις που διοργανώνει είναι το Πανηγύρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο πραγματοποιείται την 20η Μαΐου κάθε έτους καθώς και οι Εκδηλώσεις Μνήμης για τα Θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στα τέλη Σεπτεμβρίου.



Αξίζει τέλος να αναφέρουμε τα εκλεγμένα μέλη του Συλλόγου όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 13 Μαρτίου:
· Άγγελος Μάριος Σωτηριάδης, Πρόεδρος
· Γεώργιος Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος
· Δέσποινα Πετσή, Γραμματέας
· Χριστίνα Θωμάρεη, Ταμίας
· Ηρώ Πέτσαλη, Αναπληρώτρια Ταμίας
· Σταύρος Καδιανός, μέλος
· Ευτέρπη Σιάπκαρη, μέλος

Επιπλέον, ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν οι εξής:
Αναστασία Τσάπα, Ελισσάβετ Τσιακιρίδου, Ακριβή Μπύρου - Ασημοπούλου.

Η σελίδα του Συλλόγου στο Facebook: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΡΥΣΙΟΥ «Η ΑΡΕΤΣΟΥ»



H THERMISnews.gr θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους τοπικούς Συλλόγους στηρίζοντας και αναδεικνύοντας το έργο τους.