H Nissan ετοιμάζει ηλεκτρικό Nismo - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H Nissan ετοιμάζει ηλεκτρικό Nismo



Ανάμεσα στα 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει ανακοινώσει η Nissan πως θα παρουσιάσει έως το 2030, είναι και κάποια που θα έχουν πιο σπορ προσανατολισμό.

Η Nissan σχεδιάζει να λανσάρει 15 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, με τα πιο σπορ από αυτά, να έχουν τη «σφραγίδα» της Nismo που όπως όλα δείχνουν και αυτή θα ακολουθήσει το «ρεύμα» της εποχής. Αυτό σημαίνει πως το τμήμα Nismo της εταιρείας, θα «βάζει στο χέρι» και ηλεκτρικά μοντέλα για να τα κάνει να φαίνονται πιο ενδιαφέροντα, τουλάχιστον για τους πιο παραδοσιακούς «φανατικούς» της ταχύτητας και των επιδόσεων. Θυμίζουμε πως ήδη έχουμε δει το Nissan Leaf ως πρωτότυπο αγωνιστικό με τις επεμβάσεις της Nismo.

Στη γκάμα της Nissan, αυτή τη στιγμή τα αμιγώς ηλεκτρικά είναι δύο (Leaf και Ariya), ενώ όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, η οικογένεια αυτή των ηλεκτρικών μοντέλων θα μεγαλώσει και με την παρουσίαση της νέας γενιάς του Micra το 2024. Αυτό σημαίνει πως είναι ορατό το ενδεχόμενο να δούμε ένα πραγματικά δυναμικό από την άποψη των επιδόσεων Micra, που θα έχει την «υπογραφή» της Nismo και θα αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών με μια πολύ δυναμική πρόταση.

Η εμπλοκή της Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E με την (ιδιόκτητη) ομάδα της e.dams, καθώς και η διάθεσή της να σταματήσει την παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με τη χρήση των μπαταριών στερεάς κατάστασης από το 2028, είναι στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους. Αυτά που θα πρέπει να περιμένουμε ως αποτέλεσμα της εξέλιξης, μας γεμίζουν ανυπομονησία για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από παραδοσιακούς κατασκευαστές όπως είναι η Nissan.

newsauto.gr