Ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Τύπου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Τύπου


//Ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Τύπου

 
Σε μια εποχή κατά την οποία η ανεξάρτητη και ελεύθερη πληροφόρηση αποτελεί θεμελιώδη αξία αφού εκ των πραγμάτων η πληροφόρηση είναι πιο σημαντική από ποτέ, η ελευθερία της τοπικής εφημερίδας του Δήμου Θέρμης παραμένει διπλοκλειδωμένη στο συρτάρι του δημάρχου.

Η Θέρμης Δρώμενα, αυτά τα 22 χρόνια που κυκλοφορεί, έχει αθροιστικά στοιχίσει στους δημότες παραπάνω από το οικονομικό κόστος ενός σχολείου που … δε χτίστηκε. Παραμένει όμως ένα έντυπο στην αποκλειστική υπηρεσία του ανθρώπου που διευθύνει την παράταξη που διοικεί το Δήμο.

Σχετικά με το θέμα της βελτίωσης της εφημερίδας του δήμου έχουμε απευθύνει προς τους αρμόδιους επιστολή με τις προτάσεις μας (Αρ. Πρωτ. 336/10-03-2022) και είμαστε σε αναμονή.
 
Θα συνεχίσουμε, βέβαια, να εκφραζόμαστε υπέρ της πολυφωνίας και ενάντια σε κάθε περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, ενάντια στη λογοκρισία!

Ως φίλοι του νόμου δηλώνουμε ότι θεωρούμε την ελευθερία του Τύπου ακρογωνιαίο λίθο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας να προστατεύουμε την ελευθερία της πληροφόρησης, την ελευθερία του λόγου για μια κοινωνία πιο διαφανή, πιο δίκαια, πιο ασφαλή.