ΗΡΩΝ

Τάκος με πικάντικο κοτόπουλο! Για μια μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι...



Για μια μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι

Υλικά
2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο κοτόπουλο
1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη ντομάτα
1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
1 κονσέρβα πιπεριές τσιπότλε, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. αλάτι
4 τορτίγιες καλαμποκιού
2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες


Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι και σοτάρετε για 2 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τη ρίγανη, το κύμινο, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Βήμα 4
Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο και να ζεσταθεί το μείγμα.

Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 6
Φρυγανίστε τις τορτίγιες στο τηγάνι, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 7
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις τορτίγιες, προσθέστε από πάνω φέτες αβοκάντο και σερβίρετε.


Newsbeast