Φορητό απινιδωτή απέκτησε το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Αγίου Αντωνίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φορητό απινιδωτή απέκτησε το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Αγίου Αντωνίου

Την Τρίτη 17 Μαϊου ο αντιδήμαρχος πολιτικής Προστασίας Θέρμης Κώστας Κουγιουμτζίδης, παρουσία του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αγίου Αντωνίου καθώς και κατοίκων της περιοχής, παρέδωσε για τις ανάγκες του σχολείου αλλά και του χωριού γενικότερα, έναν φορητό απινιδωτή καρδιάς.

Ο απινιδωτής θα φυλάσσεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αντωνίου και θα είναι προσβάσιμος για κάθε πολίτη ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στη χρήση του.


Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους ως προς τη σωστή χρήση και φύλαξη του απινιδωτή. Επίσης, δημιουργήθηκε μια λίστα πολιτών που θα παρακολουθήσουν άμεσα την εκπαίδευση του ΕΚΑΒ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για πρώτες βοήθειες αλλά και ορθή χρήση του απινιδωτή.


Σε ανακοίνωσή του το δ.σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι την ύπαρξη του φορητού απινιδωτή καρδιάς και να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ως προς τη σωστή χρήση του σε περίπτωση ανάγκης.

Ευχαριστούμε θερμά τη συγχωριανή μας Μαρία Χαλκίδου που μεσολάβησε για την άμεση ανταπόκριση από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας ο οποίος χορήγησε του απινιδωτή, καθώς και όλους όσους στηρίζουν έμπρακτα κάθε δράση του Συλλόγου μας».

Στην τελετή παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος αρμόδια για τις Κοινωνικές δομές του δήμου και Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Φανή Χατζηδημητρίου, ο εφημέριος του Αγίου Αντωνίου πατέρας Ιωάννης Ιωαννίδης και η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ιορδανίδου.