Συνεργασία της ΔΕΠΠΑΘ με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνεργασία της ΔΕΠΠΑΘ με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών


Μνημόνιο συνεργασίας διετούς διάρκειας υπέγραψαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ).


Η συνεργασία ΔΕΠΠΑΘ-ΙΠΤΗΛ εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου MediaVerse, ένα έργο του ΙΠΤΗΛ ως συντονιστή, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ορίζοντας 2020.


Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συνέργειες στους τομείς του Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα υποστήριξη σε παραγωγές ταινιών με τη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας της εξ’ αποστάσεως εικονικής παραγωγής που επιτρέπει τη δημιουργία ταινιών με τους ηθοποιούς να συμμετέχουν στο έργο από τα σπίτια τους με ένα smartphone.

Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Θέρμης με τον συντονισμό του προϊσταμένου βιβλιοθηκών, κ. Χρήστου Βαγιωνά, καθώς και με πρωτοβουλία του συνεργαζόμενου ερευνητική του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτριο Βερβερίδη, επιτεύχθηκε η δημιουργία ενός γκρουπ ηθοποιών και μουσικών του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου της Θέρμης για την από κοινού δημιουργία μιας νέας τεχνολογίας (co-design activities). 

Στους σκοπούς του Μνημονίου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ενός νέου πλαισίου λειτουργίας για καλλιτέχνες σε ένα οικονομικά βιώσιμο ψηφιακό/εικονικό οικοσύστημα που συμπληρώνει και προωθεί τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Στόχος είναι μια πλατφόρμα απομακρυσμένων εικονικών παραστάσεων που να είναι ανθεκτική σε κάθε κατάσταση, όπως για παράδειγμα ο κορωνοϊός και κάθε δυσκολία μετακίνησης.