Βιβλία σε μειονοτικά σχολεία της Αλβανίας θα αποστείλει ο δήμος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βιβλία σε μειονοτικά σχολεία της Αλβανίας θα αποστείλει ο δήμος Θέρμης




Επίσκεψη στο δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου ο διευθυντής Εκπαίδευσης των δημόσιων μειονοτικών σχολείων Φοινίκης Δερόπολης Αλβανίας, Ζήσος Λούτσης. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα παιδιά της ελληνικής ομογένειας ως προς την εκπαίδευσή τους στη μητρική γλώσσα καθώς και οι ανάγκες που υπάρχουν για τα σχολεία. 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του προέδρου της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργου Αγγέλου και αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Θέρμης να αποστείλει βιβλία για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των μειονοτικών σχολείων καθώς και ελληνικές σημαίες προς το αρμόδιο Γραφείο Προπανεπιστημιακής παιδείας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.



Ήδη, ο υπεύθυνος της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Θέρμης, Χρήστος Βαγιωνάς σε συνεργασία με υπαλλήλους της ΔΕΠΠΑΘ προχώρησαν στη συγκέντρωση βιβλίων για την πρώτη αποστολή, η οποία θα γίνει άμεσα και θα περιλαμβάνει βιβλία εγκυκλοπαιδικών γνώσεων και λογοτεχνίας, όπως ζητήθηκε από τον κ. Λούτση. 

Στη συνέχεια και σε συνεργασία της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Θέρμης με την Εθνική Βιβλιοθήκη θα ακολουθήσει και νέα αποστολή βιβλίων.