Ο λόγος που πρέπει να έχετε μία γλάστρα με αλόη βέρα στην κουζίνα σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο λόγος που πρέπει να έχετε μία γλάστρα με αλόη βέρα στην κουζίνα σας



Η διατήρηση φυτών στο σπίτι μπορεί να είναι ωραία για διάφορους λόγους. Αισθητικά, τα φυτά μπορούν να ζωντανέψουν ένα δωμάτιο και να προσφέρουν μια επιπλέον νότα φρεσκάδας στην ατμόσφαιρα του χώρου σας, ενώ ιατρικά, ορισμένα φυτά μπορεί ακόμη και να ανακουφίσουν τους καυστικούς πόνους από ατυχήματα στο σπίτι και στην κουζίνα.
Ο λόγος που πρέπει να έχετε μία γλάστρα με αλόη βέρα στην κουζίνα σας




Το Food Network προτείνει να διατηρείτε ένα φυτό αλόης βέρα μέσα ή κοντά στην κουζίνα σας για όταν καείτε κατά λάθος και χρειάζεστε μια γρήγορη φυσική λύση. Ο χυμός και η κολλώδης σάρκα από το φυτό της αλόης βέρα έχει βρεθεί ότι ανακουφίζουν τον πόνο των εγκαυμάτων και παρέχουν ακόμη και κάποια προστασία στις πληγείσες περιοχές. Η αλόη βέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το οτιδήποτε, από το κάψιμο του χεριού πιάνοντας ένα καυτό σκεύος χωρίς λαβή ή πετσέτα έως τα ηλιακά εγκαύματα από το να στέκεστε έξω στο μπάρμπεκιου χωρίς τη σωστή δόση αντηλιακού.


Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα φύλλο από τη βάση του φυτού (για να διατηρήσετε την υγεία του φυτού και την όψη του) και μετά να χωρίσετε το φύλλο κατά μήκος. Η διαυγής ουσία που μοιάζει με τζελ και η σάρκα μπορούν στη συνέχεια να εφαρμοστούν απευθείας στο δέρμα. 

Μπορείτε, ακόμη, να κάνετε πουρέ τη σάρκα ή απλώς να χρησιμοποιήσετε το τζελ. Η UAMS Health συνιστά να βάλετε την αλόη στο ψυγείο για λίγο για να δροσιστεί και να απαλύνει τον πόνο πιο αποτελεσματικά.

Η επιστήμη της υγείας πίσω από την αλόη βέρα



Σύμφωνα με το WebMD, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται ως θεραπεία εγκαυμάτων για χιλιάδες χρόνια και δρα ως πολύ ήπιο καθαρτικό όταν καταναλώνεται. Υπάρχουν, ωστόσο, πιθανές παρενέργειες και κίνδυνοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν απλώσετε απλώς την αλόη στο δέρμα σας ή την καταναλώσετε. 

Μερικοί άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην αλόη, που αφορούν κυρίως τον ερεθισμό του δέρματος. Εάν είστε αλλεργικοί στο σκόρδο, τα κρεμμύδια ή τις τουλίπες, για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να είστε αλλεργικοί και στην αλόη.

Ως θεραπεία κατά των εγκαυμάτων πρώτου και δεύτερου βαθμού και ορισμένων δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση, η αλόη μπορεί να είναι αποτελεσματική, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε πολύ σοβαρά εγκαύματα ή βαθιά κοψίματα. Επιπλέον, η αλόη δεν πρέπει να υποκαθιστά την ιατρική φροντίδα για σοβαρούς τραυματισμούς.