Τρεις σπιτικές παρασκευές για να χρησιμοποιήσετε το νερό από τα ζυμαρικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρεις σπιτικές παρασκευές για να χρησιμοποιήσετε το νερό από τα ζυμαρικά


Η θολότητα στο νερό μετά την αφαίρεση των ζυμαρικών, όπως εξηγεί το Taste of Home, είναι αποτέλεσμα αμύλων και αλάτων που μεταφέρονται από τα ζυμαρικά κατά τη διαδικασία μαγειρέματος.
Αυτός είναι ο λόγος που το νερό έχει τέτοια αξία, και από τους ειδικούς θεωρείται, σχεδόν, σπατάλη, το να το πετάτε μετά το βράσιμο των ζυμαρικών.


Αυτά τα άμυλα και τα άλατα, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση ή την αύξηση της γεύσης άλλως συνταγών. Κρατήστε, λοιπόν, τουλάχιστον ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών που έχει απομείνει για να το χρησιμοποιήσετε για κάποιους από τους παρακάτω σκοπούς.


Σάλτσες

Όχι μόνο το νερό που έχει απομείνει από τα ζυμαρικά μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε υπέροχες σάλτσες, αλλά η χρήση του μπορεί να βοηθήσει να πήξει η σάλτσα και να συνδεθεί γευστικά πραγματικά με τα ζυμαρικά. Δεν αποτελεί μυστικό το ότι οι κλασικές σάλτσες όπως το πέστο, η καρμπονάρα και το cacio e pepe βελτιώνονται με την προσθήκη νερού από τα ζυμαρικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Food & Wine, το νερό των ζυμαρικών είναι το μυστικό για σάλτσες σε επίπεδο εστιατορίου.


Υπάρχει λόγος, άλλωστε, που το Bon Appétit αναφέρεται στο νερό των ζυμαρικών που έχει απομείνει ως «υγρό χρυσό». Η προσθήκη ζεστού νερού ζυμαρικών στο ελαιόλαδο, το βούτυρο ή το λίπος στη σάλτσα σας είναι στην πραγματικότητα ένα παράδειγμα γαλακτωματοποίησης. 

Αυτό είναι το κόλπο πολλών ιταλικών εστιατορίων κάνει τις σάλτσες τους να έχουν τόσο μεταξένια γεύση… και μπορεί εύκολα να γίνει το μυστικό σας αν θυμηθείτε να μην πετάξετε το νερό από τα ζυμαρικά που μόλις βράσατε.

Ψωμί και ζύμη πίτσας



Το νερό από τα ζυμαρικά, σύμφωνα με το tastingtable.com, μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να φτιάξετε καλύτερο ψωμί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως επισημαίνει το Uno Casa, το νερό των ζυμαρικών είναι το ακριβές υγρό που απαιτούν οι ζύμες: υγρό με λίγο αλάτι. Επιπλέον, το άμυλο στο νερό των ζυμαρικών θα βοηθήσει στη συγκράτηση της ζύμης.


Σύμφωνα με το tastingtable.com, τα άμυλα του νερού των ζυμαρικών μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το σπιτικό ψωμί να φουσκώσει. Απλώς χρησιμοποιήστε το νερό των ζυμαρικών στη θέση του νερού της βρύσης ή ό,τι άλλο νερό χρησιμοποιείτε συνήθως, σημειώνει το Food & Wine, τονίζοντας, επίσης, πως το νερό ζυμαρικών που έχει απομείνει είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για χρήση σε ψωμιά ιταλικού τύπου όπως η focaccia.

Ωστόσο, όσοι παρασκευάζετε το ψωμί σας στο σπίτι και χρησιμοποιήσετε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά θα πρέπει να ελέγξετε πρώτα το επίπεδο αλατιού στο νερό, καθώς μπορεί να μην χρειάζεται να προσθέσετε τόσο πολύ με βάση το επίπεδο που υπάρχει ήδη στο νερό.