Ανοικτή επιστολή του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών Α.Καρακώττα προς τον Δήμαρχο Θέρμης για τον Αναδασμό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανοικτή επιστολή του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών Α.Καρακώττα προς τον Δήμαρχο Θέρμης για τον Αναδασμό




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ 
όσον αφορά τον Αναδασμο Βασιλικών.


Αξιότιμε κύριε Δημαρχε,

Δυστυχώς ως Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών και ως Κοινότητα Βασιλικών δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη θεσμική γνωστοποίηση της Κυριακάτικης 29 Μαΐου ώρα 11:30 Εκδήλωσης απόδοσης τίτλων ιδιοκτησίας Αναδασμου Αγροκτήματος Βασιλικών που θα γίνει στο Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών. 

Σε αντίθεση με ότι προβλέπεται για αντίστοιχες εκδηλώσεις ενημερώσεις όπου πάντα μας ενημερώνετε και ζητάτε τη συνεργασία (όπως 12 Ιουνίου ενημέρωση Αναμόρφωση Πλατείας κλπ). Αυτό από μόνο του δείχνει κάτι αλλά δεν θα αποτελέσουμε εμπόδιο σε κανένα έργο της Κοινότητας Βασιλικών.

Οφείλω όμως ως Κοινοταρχης και σύμφωνα με το κανονισμό να σας μεταφέρω και να σας προετοιμάσω την Κυριακή ώστε να απαντήσετε στα εξης ζητήματα και αγωνίες πολιτών που γίνομαι καθημερινά αποδέκτης.

Εξάλλου πολλές φορές και με έγγραφα και με παρεμβάσεις - ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ειπωθεί από εμένα ως Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών Δήμου Θέρμης.

1ον 
Την Κυριακή θα ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης όλων των τίτλων ιδιοκτησίας Αναδασμου ή θα δοθεί συμβολικα κάποιος αριθμός τίτλων, με ποιο τρόπο στο περιορισμένο χρονικό αυτό διάστημα αλφαβητικά, ανάλογα τις εκτάσεις τις τοποθεσίες κλπ?

2ον 
Τι οικονομικό κόστος και πόσο χρόνο διαδικασιών θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες στην επόμενη φάση που θα είναι η μετεγγραφή και καταχώρηση των νέων ΚΑΕΚ στο Κτηματολογικο γραφείο Καλαμαριάς?

3ον 
Τι γίνεται με τη διάνοιξη των δρόμων που είναι ευθύνη και αρμοδιότητα του Δήμου όσον αφορά τον Αναδασμο Βασιλικών?

4ον 
Τι γίνεται με την αντιπλημυρικη τάφρο, ένα έργο και μια μελέτη που θα έτρεχαν παράλληλα με την ολοκλήρωση του Αναδασμου Βασιλικών?

5ον 
Τι θα γίνει με τα ειδικά ζητήματα ιδιοκτητών όπου, χαθηκαν προνομιούχα κτήματα με ελαιόδεντρα, μπαξέδες κλπ πιθανόν και λόγω αμέλειας τους αλλά και λόγω έλλειψης τότε ενημέρωσης από τους αρμοδίους?

6ον 
Τι γίνεται με τις περιπτώσεις όπου κοινοχρηστος δρόμος, Εξωκλήσι, γεώτρηση ιδιωτική και Δημοτική φαίνονται σε άλλη ιδιοκτησία κλπ?Έχω πει πολλές φορές πως οι αεροφωτογραφιες δεν είναι λύση, παρά η επιτόπια αυτοψία.

7ον 
Γιατί αυτή η καθυστέρηση απόδοσης των τίτλων ιδιοκτησίας Αναδασμου Αγροκτήματος Βασιλικών, ποιος ευθύνεται για αυτό?
Θα περίμενε κανείς να υπάρχει συνεργασία μέσω της Κοινότητας Βασιλικών για το θέμα του Αναδασμου έστω και σε αυτό το στάδιο αλλά αυτό δεν γίνεται. Η επίσημη έγκαιρη ενημέρωση που είχα ως Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών ήταν από στέλεχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Κυριακάτικη εκδήλωση.

Κύριοι της Διοίκησης του Δήμου Θέρμης, εσάς δεν σας βλέπει κάθε μέρα ο πολιτης σε αντίθεση με εμάς την Κοινοτική Αρχή των Βασιλικών την εγγυτερη και πλησιέστερη αρχή.

Άρα έστω και τώρα σκυψτε στα προβλήματα, ειδικά και γενικά που ανακυπτουν με το θετικό και Ωφέλιμο έργο του Αναδασμου ώστε να διορθωθούν τα ζητήματα και να είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες των Βασιλικών.

Κλείνοντας την επιστολή μου σας καλω λοιπόν να καθησουμε όλοι μαζί σε ένα στρογγυλό τραπέζι και ο κάθε θεσμικός από το μετεριζι του να βοηθήσουμε ώστε να παραδοθεί σωστά και δίκαια στους πολίτες αυτό το μεγάλο έργο.

Χαιρετίζουμε κάθε ωφέλιμο έργο που υλοποιείται στη Κοινότητα Βασιλικών.

Είμαστε εδώ να λύνουμε και όχι να δημιουργούμε προβλήματα.

Με εκτίμηση 

Αστέριος Καρακώττας 
Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών Δήμου Θέρμης.