Αυτός διεκδικεί τον τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου στην Ελλάδα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτός διεκδικεί τον τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου στην Ελλάδα


Βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης και μιλάμε για τον στενό επαρχιακό δρόμο Καλλικράτη-Καψόδασος


Η τοποθεσία, η άγρια αλλά και μαγευτική ομορφιά του σε ξεγελάνε… Όσο ωραίος δείχνει, άλλα τόσο επικίνδυνος είναι, τουλάχιστον φαίνεται «φαβορί» γι αυτόν τον τίτλο. Που βρίσκεται; Στα Χανιά της Κρήτης. Μιλάμε για τον στενό επαρχιακό δρόμο Καλλικράτη-Καψόδασος, στο οροπέδιο Καλλικράτη, στην ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων.


Για να καταλάβετε ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει το χωριό Καλλικράτη με το χωριό Καψόδασος, εκεί όπου βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού του Καλλικράτη.


Έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και αποτελείται από 27 συνολικά φουρκέτες.

Τι είναι οι φουρκέτες; 

Οι στροφές σε δρόμο με πολύ οξεία εσωτερική γωνία. Αυτές λοιπόν σε ανεβάζουν σε υψόμετρο έως και 800 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, κάτι που όπως καταλαβαίνετε απαιτεί τεράστια προσοχή.

Η επικινδυνότητα ανεβαίνει κατακόρυφα, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες αλλά ούτε και ασφαλείς έξοδοι διαφυγής, καθώς εκεί που τελειώνει ο δρόμος ξεκινούν οι βράχοι και οι κοτρόνες.


Συν τοις άλλοις, ανάλογα με την κατεύθυνση που κινείται κανείς, η κλίση είναι είτε ανηφορική είτε κατηφορική ενώ ο δρόμος όλος βρίσκεται σε απότομη πλαγιά.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε τον «πιο επικίνδυνο δρόμο της Ελλάδας», όπως θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του, τότε καλύτερα να το πράξετε καλοκαίρι, καθώς τον χειμώνα οι λάσπες και τα χιόνια ανεβάζουν την επικινδυνότητα στα ύψη.


gazzetta.gr