Μπορεί το χρώμα του υπνοδωματίου σας να επηρεάσει τον ύπνο σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μπορεί το χρώμα του υπνοδωματίου σας να επηρεάσει τον ύπνο σαςΗ κρεβατοκάμαρα είναι το πιο προσωπικό και οικείο δωμάτιο στο σπίτι του καθενός. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να θέλετε να είναι το ίδιο όμορφα διακοσμημένο και κομψό με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, αυτό που έχει προτεραιότητα πάνω απ’ όλα για το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι ότι πρέπει να είναι ευνοϊκό για ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου.
Σύμφωνα με το Healthline, το 35% των ενηλίκων δεν λαμβάνουν τις συνιστώμενες επτά έως εννέα ώρες ύπνου που χρειάζονται κάθε βράδυ. Μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο θέμα, αλλά η στέρηση ύπνου μπορεί να εμποδίσει την υγεία σας με πολλούς τρόπους. 

Η ικανότητά σας να χάνετε ή να διατηρείτε βάρος, να συγκεντρώνεστε και να είστε παραγωγικοί επηρεάζονται από το πόσο κοιμάστε. Άλλα θέματα υγείας που επηρεάζονται από τον ύπνο περιλαμβάνουν την αθλητική απόδοση, το ανοσοποιητικό σύστημα και τη μεταβολική υγεία, την κατάθλιψη και τη φλεγμονή.Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη δημιουργία ενός υπνοδωματίου που θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλά είναι το χρώμα που θα επιλέξετε για να βάψετε τους τοίχους.


Τα 3 χρώματα που θεωρούνται τα καλύτερα για την κρεβατοκάμαρά σας

Η ειδικός στο Feng Shui, Anjie Cho, είπε ότι τα χλωμά, γήινα ουδέτερα χρώματα και οι απαλές αποχρώσεις θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση ενός χαλαρωτικού ύπνου. Έχοντας αυτό κατά νου, το απαλό μπλε είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για ένα υπνοδωμάτιο καθώς ηρεμεί το μυαλό, τη διάθεση και το νευρικό σύστημα. Εκτός από το να βάψετε τους τοίχους σας απαλό μπλε, μπορείτε να ενσωματώσετε το χρώμα προσθέτοντας μαξιλάρια και κεριά στο δωμάτιο στην ίδια απόχρωση.Ένα άλλο χρώμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήσυχα είναι το πράσινο του φασκόμηλου ή το πράσινο της μέντας. Όπως το μπλε έτσι και αυτό, είναι, επίσης, ηρεμιστικό. Οι δονήσεις της φύσης που παρέχει συνδέονται με το γρασίδι, τα δέντρα και τα φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Εκτός από το να βάψετε τους τοίχους σας στο συγκεκριμένο χρώμα, το να φέρετε πράσινα φυτά στο δωμάτιο ή να κρεμάσετε διακοσμητικά σε πράσινα χρώματα μπορεί να δώσει τα ίδια καλά συναισθήματα.Τέλος, το μπεζ μπορεί να είναι βαρετό, αλλά μπορεί να κάνει θαύματα στον ύπνο σας -ειδικά όσον αφορά τη δημιουργία ισορροπίας και την εξάλειψη των περισπασμών. Δεδομένου ότι το μπεζ συνδυάζεται εύκολα και με τα υπόλοιπα χρώματα, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας με αυτό και να προσθέσετε μερικά μπλε ή πράσινα στοιχεία για μια απόλυτα φιλόξενη εμπειρία ύπνου.

newsbeast.gr