Κέντρο Υγείας Θέρμης: Σήμερα 5 Μάϊου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μαιών - Μαιευτών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κέντρο Υγείας Θέρμης: Σήμερα 5 Μάϊου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μαιών - Μαιευτών


//Ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Θέρμης

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών - Μαιευτών καθιερώθηκε το 1991 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, η ημέρα αυτή, έχει θεσπιστεί παγκοσμίως, αποδίδοντας ελάχιστη τιμή στο επάγγελμα της Μαίας.

Ο ρόλος της πολυδιάστατος, με την παροχή φροντίδας και υποστήριξης στις γυναίκες όλων των ηλικιών:

• Κοντά στη γυναίκα που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μωρό της αλλά και κοντά στον άνδρα που ετοιμάζεται για την πατρότητα με σεβασμό στο θαύμα της ζωής αλλά και αφοσίωση όπως και υψηλή αντίληψη του καθήκοντος.

• Προλαμβάνει, προστατεύει τις γυναίκες με προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

• Εκπαιδεύει τις γυναίκες στην ψηλάφηση του στήθους.

• Με την Αγωγή Υγείας και της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στους έφηβους βοηθά στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών και προλαμβάνει λανθασμένες πρακτικές.

• Προάγει το Μητρικό Θηλασμό και βοηθά στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών.

• Συνηγορεί σε κοινωνικά θέματα όπως για την ισότητα των φύλων, 
της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, ενάντια στο ρατσισμό και των διακρίσεων προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ευχή μας είναι όλες οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση στην πρόληψη, στη συμβουλευτική και στην αγωγή υγείας χωρίς καμία διάκριση.

Μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας με τις Μαίες του Κέντρου Υγείας στο τηλέφωνο 2313310856 για την πραγματοποίηση ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Παπανικολάου καθώς και για οδηγίες για την αυτοεξέταση μαστών και προληπτικού ελέγχου.