Ανακαλύφθηκε "δρόμος από κίτρινα τούβλα" σε βάθος 3.000 μέτρων στον Ειρηνικό ωκεανό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανακαλύφθηκε "δρόμος από κίτρινα τούβλα" σε βάθος 3.000 μέτρων στον Ειρηνικό ωκεανό



Καρποφόρα ήταν πρώτη εξερεύνηση υποβρύχιων ηφαιστείων στον Ειρηνικό Ωκέανο, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν μια αρχαία κοίτη λίμνης, στρωμένη με δρόμο από κίτρινα τούβλα.

Μια αρχαία ξεραμένη κοίτη λίμνης, υπό τη μορφή ενός δρόμου από κίτρινα τούβλα, ανακαλύφθηκε στην πρώτη εξερεύνηση υποβρύχιων ηφαιστείων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η αποστολή, η πρώτη σε κορυφογραμμή βαθέων υδάτων, έγινε βόρεια των νησιών της Χαβάης, εκεί που το εξερευνητικό σκάφος Nautilus, που αυτή τη στιγμή ερευνά την κορυφογραμμή Liliʻuokalani εντός του Θαλάσσιου Εθνικού Μνημείου Papahānaumokuākea (PMNM), ήρθε αντιμέτωπη με το πρωτόγνωρο σκηνικό.

Το PMNM, σύμφωνα με το sciencealert, είναι μια από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες περιοχές διατήρησης στον κόσμο, μεγαλύτερη από όλα τα εθνικά πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί. Παραμένει ωστόσο, ως επί το πλείστον, "άγνωστη" καθώς έχει εξερευνηθεί περίπου το 1/3 του θαλάσσιου πυθμένα του.

Οι ερευνητές "βουτάνε" στα 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, με τους ίδιους να καταγράφουν το έργο τους και τον απλό κόσμο να έχει τη δυνατότητα παρακολούθησής του σε βίντεο.

Σε πρόσφατο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, οι ερευνητές κατέγραψαν τη στιγμή που ανακάλυψαν τον "κίτρινο δρόμο" ή "δρόμο προς το Οζ", όπως τον αποκάλεσαν.

"Είναι ο δρόμος για την Ατλαντίδα", ακούγεται να αναφωνεί ένας εκ των ερευνητών. "Ο δρόμος με τα κίτρινα τούβλα;", αντέκρουσε μια άλλη φωνή.

"Αυτό είναι παράξενο", πρόσθεσε ένα άλλο μέλος της ομάδας. "Πλάκα μου κάνεις; Αυτό είναι τρελό".