15 Ιδέες για τα καλύτερα πρωτομαγιάτικα στεφάνια. Αλλά....γιατί υποχρεωτικά στεφάνια; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

15 Ιδέες για τα καλύτερα πρωτομαγιάτικα στεφάνια. Αλλά....γιατί υποχρεωτικά στεφάνια;


Η πρωτομαγιά είναι εδώ και ένα όμορφο μαγιάτικο στεφάνι που θα διακοσμήσει την πόρτα σου, το μπαλκόνι ή…το ταβάνι, είναι το επόμενο DIY project που θα αναλάβεις.

Η ελληνική φύση είναι γεμάτη από άγρια λουλούδια, ενώ φυσικά είναι ο καιρός που έχουν ανθίσει σχεδόν όλα τα λουλούδια με πρώτα τα τριαντάφυλλα.Απλό και όμορφο στεφάνι, με βάση από κληματόβεργες, στολισμό από αγριολούλουδα και ένα φιόγκο από λινάτσα. Περισσότερη δουλειά θέλει η βάση που είτε μπορείς να την αγοράσεις έτοιμη ή να την φτιάξεις με κληματόβεργες ή ευλύγιστα κλαδάκια.

Μαργαρίτες, στάχυα, σπάρτα με το υπέροχο κίτρινο χρώμα τους, κουτσουπιές, κρινάκια, παπαρούνες και αγριολούλουδα σε περιμένουν να τα μαζέψεις για να δημιουργήσεις το πιο όμορφο πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Βάση


Έχεις πάνω-κάτω 3 επιλογές: να χρησιμοποιήσεις σύρμα, αγοραστό ή να φτιάξεις από κρεμάστρες, να χρησιμοποιήσεις ξυλώδη κορμό από αμπέλι (κληματόβεργα) ή άλλο ευλύγιστο ξυλώδη κορμό και τέλος να αγοράσεις φελιζόλ για DIY στεφάνια. Μαλακό σύρμα, κλωστή ή σπάγκο θα χρειαστείς και στην περίπτωση της κληματόβεργας ή της κρεμάστρας, καθώς επίσης για να στερεώσεις τα λουλούδια.Ύστερα έχεις 2 επιλογές: να ντύσεις με κορδέλα ή κορδόνι το στεφάνι, εναλλακτικά να το στολίσεις μόνο με λουλούδια. Φυσικά εμπνεύσεις του χειμώνα μπορεί να αποδώσουν, καθώς αν έχεις φυτέψει βολβούς όπως κρόκο ή ντάλιες είναι η καλύτερη εποχή για να κόψεις τα λουλούδια! Καλό είναι πριν βγεις να μαζέψεις λουλούδια να τσεκάρεις τι έχεις στις γλάστρες σου.

Οι 12 όμορφες και πρωτότυπες ιδέες που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο!Μάζεψε όσα λουλούδια επιθυμείς και αγαπάς και συμπλήρωσε τα κενά της κατασκευής με πρασινάδα. Η ποικιλία είναι σημαντικός παράγοντας στην περίπτωση που στολίσεις ολόκληρο το μαγιάτικο στεφάνι.Χειροποίητο Μαγιάτικο Στεφάνι στολισμένο μόνο από τη μια πλευρά με έμφαση στο κίτρινο.
Στεφάνι έργο-τέχνης αποκλειστικά από τουλίπες. Το κόστος της κατασκευής ανεβαίνει κατακόρυφα μιας και θα πας σε ανθοπωλείο, όμως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ο στροβιλισμός σαν εκλεκτικό διακοσμητικό αντιγράφεται εύκολα, αρκεί να βάλεις τα λουλούδια μέχρι την μέση στο στεφάνι. Είναι καθαρά θέμα τοποθέτησης και καμία τουλίπα δεν είναι λυγισμένη, αλλά σε ευθεία.Στεφάνι κυρίως από τριαντάφυλλα. Όσο σε βοηθά ο κήπος σου (ίσως και των γειτόνων) είναι εφικτό. Καλό είναι να έχεις μαζέψει λίγα λουλούδια από την προηγούμενη μέρα, να έχεις δει που έχει λουλούδια και να έχεις τα υλικά για την βάση, γιατί αρκετοί συμπολίτες μας βγαίνουν αλλόφρονες από τις 5 το πρωί και…θερίζουν!
Τίποτα δεν σε εμποδίζει να φτιάξεις ένα καταπράσινο πρωτομαγιάτικο στεφάνι με λίγα ή καθόλου άνθη. Μπορείς να προσθέσεις κορδέλα που θα φτιάξεις από κισσό!


Γιατί υποχρεωτικά στεφάνι;

Τίποτα δεν σε υποχρεώνει να φτιάξεις στεφάνι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δεκάδες υλικά ή να αντιγράψεις κάποια από τις ιδέες που ακολουθούν!Βαθιά ποιητική φωτογραφία με όμορφη αντίθεση μεταξύ φθαρμένης πόρτας και λαμπερών λουλουδιών. Εδώ χρησιμοποιήθηκε μια ομπρέλα ως βάση και οι πασχαλιές με τα αγριολούλουδα κλέβουν την παράσταση.Άλλη μια ομπρέλα ως βάση, αυτή τη φορά με τουλίπες. Ισχύει ότι είπαμε σχετικά με το αυξημένο κόστος, αλλά φυσικά μπορείς να αγοράσεις λίγα λουλούδια για υψηλό διακοσμητικό αποτέλεσμα και να μαζέψεις τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα ένα οριεντάλ στην μέση μπορεί να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή σε κάθε στεφάνι.Κουβαδάκι με λεβάντες! Όμορφη και έξυπνη ιδέα που επιτελεί τον τελικό σκοπό της διακόσμησης.
Ανθοδέσμη δεμένη με κορδέλα και όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Νωρίς ακόμη για ηλιοτρόπια, αλλά σου το παρουσιάσαμε ως ιδέα για να αποφύγεις το στεφάνι.
Αντίστοιχα και εδώ διαφαίνεται ότι δεν χρειάζεται να το τοποθετήσεις στην πόρτα. Τα λουλούδια είναι η χαρά της ζωής και φυσικά μπορείς να τα βάλεις και στο σαλόνι σου.
Οι παλιές φθαρμένες γαλότσες φιλοξενούν πανέμορφα άνθη. Υπέροχη αντίθεση και ειρωνεία, δεν βρίσκεις;


Καλή πρωτομαγιά και καλές κατασκευές. Για να μην περιμένεις ανήμερα την πρωτομαγιά να καταστρώσεις σχέδιο δράσης, καλό είναι να ακολουθήσεις την συμβουλή μας και να έχεις βρει που έχει λουλούδια και υλικά για να χρησιμοποιήσεις! Να πάρεις μαζί σου κλαδευτήρι, ώστε οτιδήποτε και να κόψεις, να μην κάνει ζημιά στο φυτό.

decoration.gr