10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ταύρου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ΤαύρουΕάν κάποιος θέλει να αποπνέει σιγουριά, γοητεία και να κάνει αισθητή την παρουσία του, υπάρχουν πολλά που μπορεί να μάθει από τα παιδιά της Αφροδίτης. Το ζώδιο αυτό αντιπροσωπεύεται από τον Ταύρο. Είναι ένα όμορφο, περήφανο ογκώδες, δυνατό και ήρεμο πλάσμα, αρκεί να μην το προκαλέσεις με… κόκκινο πανί!

Δυνατές προσωπικότητες

Οι Ταύροι ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και το προσεγγίζουν με αργά και σταθερά βήματα. Είναι λογικοί άνθρωποι που δεν τους αρέσει να ρισκάρουν. Μολονότι είναι συναισθηματικοί, δεν αφήνουν σχεδόν ποτέ τα αισθήματά να φανούν και να τους κυριεύσουν. Προσπαθούν να μην χάνουν τον χρόνο τους κοιτώντας πίσω ή με πράγματα που δεν είναι χειροπιαστά. 

Προτιμούν να πηγαίνουν πάντα μπροστά και να παίρνουν αυτό που τους ανήκει. Έχουν ισχυρές προσωπικότητες και αντιλήψεις που δεν αλλάζουν εύκολα. Αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν ακολουθούν μία αμετάβλητη πορεία με το βλέμμα τους στον στόχο. Όπως το σύμβολο τους, είναι γεροί σαν Ταύροι. Η φυσική δύναμη είναι συχνά ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους.


Είναι και θέλουν να παραμείνουν ζεν

Για αυτό το ζώδιο τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την απόλαυση και την αποτελεσματικότητα. Για να απολαύσεις όμως οτιδήποτε, πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Πώς να ευχαριστηθείς ένα εξαιρετικό γεύμα στο πόδι εάν έχεις αργήσει για τη δουλειά; Πώς να ψωνίσεις σωστά και αποτελεσματικά, όταν σε πιέζει ο χρόνος ο-η σύντροφος ή τα παιδιά; 

Το άγχος των άλλων τους προξενεί στρες και δεν θέλουν επ’ ουδενί να νιώθουν έτσι. Οι νευρωτικοί άνθρωποι τους προξενούν στρες και δεν τους θέλουν κοντά τους. Οι αγχωτικές συζητήσεις γύρω από θέματα όπως έξοδα και υποχρεώσεις τους φέρνουν στρες και τις αποφεύγουν όσο μπορούν, τουλάχιστον όταν κρίνουν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Όταν νιώθουν ήρεμοι αποπνέουν αυτή την ιδιαίτερη ήρεμη δύναμη και έτσι θέλουν να αισθάνονται.


Ούτε αυθόρμητα ούτε προγραμματισμένα

Και το ένα και το άλλο μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με τη ζεν φιλοσοφία τους. Εάν συμβαίνει να περνούν το Σαββατόβραδο σπίτι, αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα και πρόσκληση για να γεμίσετε τον χρόνο τους. Συχνά έχουν ανάγκη να απολαμβάνουν τις δικές τους στιγμές, κάνοντας αυτό που τους αρέσει. Θέλουν με κάποιον τρόπο να έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά για να κάνουν το οτιδήποτε. Αλλά και με τον προγραμματισμό υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας. 

Μήπως ξέρουν πώς θα αισθάνονται για παράδειγμα το άλλο Σάββατο; Θα έχουν διάθεση να βγουν; Οι Ταύροι σε γενικές γραμμές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια όταν ακολουθούν ένα πλάνο ή μία ρουτίνα. Όμως μερικές φορές αυτό τους κουράζει και το γυρίζουν στην αντίθετη κατεύθυνση, έτσι για ποικιλία. Δεν θέλουν ο προγραμματισμός και ιδίως τα σχέδια των άλλων να έχουν περισσότερο έλεγχο στη ζωή τους από τους ίδιους.


Επιθυμούν την καλαισθησία και την ομορφιά

Θέλουν να περιτριγυρίζονται από ειδυλλιακές τοποθεσίες, όμορφους ανθρώπους και πράγματα. Συνήθως δεν να κατεβάσουν τον πήχη τους όταν πρόκειται για την αισθητική τους. Μπορεί να γίνουν παρορμητικοί με τα έξοδα μόνο για αυτό τον λόγο, διότι τα όμορφα πράγματα τους δίνουν πραγματική χαρά. Οι ίδιοι φροντίζουν να είναι προσεγμένοι και το ίδιο επιθυμούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Εσωτερικά αυτή η αγάπη για την ομορφιά τούς κάνει λίγο περφεξιονιστές, πάντα ανησυχούν για τα ψεγάδια. Όταν πρόκειται για φαγητό θα διαλέξουν το εκλεκτότερο, όταν πρόκειται για ρούχο θα είναι το πιο κομψό και καλοραμμένο. Θέλουν να ζουν καλά και η ομορφιά είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.


Κελεπούρι

Παρόλο που ο Ταύρος δεν εγκαταλείπει πότε την ευχάριστη πλευρά της ζωής και ξέρει να περνάει καλά, είναι ένα από τα πιο αφοσιωμένα ζώδια. Αν στα νεανικά του χρόνια παρτάρει ανηλεώς και έχει ένα σημαντικό αριθμό κατακτήσεων, είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος που θα κάνει κάτι με τη ζωή του και θα ξέρει πώς να είναι αξιόπιστος στις σχέσεις του. Αυτό που ουσιαστικά ψάχνει είναι η σταθερότητα και η διάρκεια. 

Όταν μπαίνει σε μία σχέση δεν έχει σκοπό να την αφήσει σύντομα. Αυτό θα ήταν χάσιμο πολύτιμου χρόνου και ενέργειας. Οι εφήμερες σχέσεις και οι περιπέτειες της μιας βραδιάς δεν του λένε τίποτα ουσιαστικό. Θέλει να βρει έναν τρυφερό σύντροφο που θα μοιράζεται τη ζωή και τα βαθιά του συναισθήματα. Θέλει να κάνει σοβαρές σχέσεις, οικογένεια, παιδιά. Όταν επενδύει συναισθηματικά δεν θέλει να βρίσκεται σε κινούμενη άμμο, θέλει να φτιάξει σταθερά θεμέλια.


Οικογενειακή υπόθεση

Συνήθως πρόκειται για άτομα ρομαντικά και πολύ πιστά. Θεωρούν την οικογένεια κάτι ιερό. Εάν και δεν το δείχνουν πάντα, είναι πολύ συναισθηματικοί με τις σημαντικές τους σχέσεις, καμία φορά ίσως και λίγο κτητικοί. Αγαπούν πολύ τους συντρόφους, τα παιδιά και τους γονείς τους. 

Θα κάνουν τα πάντα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θα τα φροντίσουν ώστε να είναι υγιή και ευτυχισμένα και θα προσπαθήσουν να τα εξασφαλίσουν οικονομικά. Θα είναι πάντα στο πλάι τους ό,τι και αν συμβεί. Θα φροντίσουν τους ηλικιωμένους, τους συγγενείς, όχι μόνο με συναισθηματικό, αλλά και με πρακτικό τρόπο δίνοντας τη βοήθειά τους όπου και με όποιον τρόπο χρειαστεί.


Πρακτικά

Είτε πρόκειται για άντρα είτε για γυναίκα, οι Ταύροι είναι πρακτικοί τύποι. Όπως και να τα μετρήσουν τα πράγματα, στο τέλος της μέρας δεν χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένοι. Όσο έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους, έναν σύντροφο να τους αγαπάει, το καθημερινό φαγητό και τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βέβαια λίγη πολυτέλεια δεν θα έβλαπτε κανέναν, αλλά έχουν πάντα μερικούς άσους στο μανίκι τους για φέρνουν την αφθονία στη ζωή τους. 

Ξέρουν για παράδειγμα με την αισθητική, τη χαλαρότητα και το χιούμορ τους, πώς να δημιουργούν καλή ατμόσφαιρα. Ξέρουν τις αρετές της οικονομίας και μπορούν να κάνουν πολύ καλές επενδύσεις (συνήθως με αγοραπωλησίες γης ή ακινήτων). Συχνά ξέρουν να μαγειρεύουν θεϊκά, μετατρέποντας απλά υλικά σε λουκούλλεια γεύματα. Επίσης έχουν τη φήμη ότι μπορούν να κάνουν τον έρωτα μία αξέχαστη εμπειρία για τον σύντροφό τους. Τελικά, είναι αυτά τα πρακτικά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!


Ισχυρογνώμων

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ταύρος διαθέτει ισχυρό πείσμα. Άλλωστε είναι ένα σταθερό και γήινο ζώδιο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα απίστευτο προσόν, άσχετα αν μπορεί να καταλήξει μόνο σε μία αντιπαράθεση για το ποιος θα υπερισχύσει. Στην πραγματικότητα είναι ένας τρόπος διατήρησης, ένα προσόν της συντηρητικής τους φύσης. Κάθε χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καλό ή κακό τρόπο. Το πείσμα είναι στην ουσία η αποφασιστικότητα να τελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν.


Αργά και αισθησιακά

Όταν πρόκειται για τον έρωτα δεν τους πειράζει καθόλου τα πράγματα να κυλούν με αργούς ρυθμούς και η θερμοκρασία να αυξάνεται σταθερά. Στην πραγματικότητα το προτιμούν, γιατί χρειάζονται χρόνο ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση, το άτομο και να χτίσουν σωστούς δεσμούς μαζί του. Άλλωστε δεν έχουν καμία πρόθεση να ρισκάρουν, τους αρέσει να νιώθουν ασφάλεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλανήτης τους είναι η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα, γι’ αυτό και ο αισθησιασμός τους θεωρείται μοναδικός. Απολαμβάνουν με όλες τους τις αισθήσεις, δίνοντας και παίρνοντας ευχαρίστηση και ζώντας την κάθε στιγμή. Όχι μόνο θεωρούνται από τους καλύτερους εραστές του ζωδιακού, αλλά και από τους πλέον ανθεκτικούς. Άνδρες και γυναίκες Ταύροι χάνουν την αίσθηση του χρόνου όταν μπαίνει στη μέση η απόλαυση.


Ταυρομαχία

Η ηρεμία είναι ένα απαραίτητο προσόν αν κάποιος θέλει να χτίσει κάτι που να έχει διάρκεια. Η ηρεμία και η αφοσίωση είναι αυτό που κάνει τους Ταύρους ένα από τα πιο ισχυρά ζώδια. Βλέπουν ό,τι αγαπούν σαν ένα έργο ζωής που χρειάζεται φροντίδα και επένδυση σε χρόνο για να αποδώσει. Καθώς διαθέτουν μια έμφυτη συνειδητότητα και καλοσύνη, είναι πάντα παρόντες και ενδιαφέρονται πραγματικά και ενεργά για το τι συμβαίνει γύρω τους την κάθε στιγμή. 

Όμως εάν τρυπώσει μέσα τους η ανασφάλεια, εάν αισθανθούν ότι δεν τους σέβονται ή ότι η επένδυση τους δεν απέδωσε, μπορεί βγάλουν τεράστιο θυμό που να τρομάξει όλους εκείνους που έβλεπαν μέχρι τώρα μόνο την πραότητα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Εάν κάποιος περάσει τη γραμμή των ορίων αυτού του ζωδίου, μπορεί να βιώσει την τρομακτική τους επιθετικότητα που μπορεί να χτυπήσει κόκκινο.

asibiliou.gr