10 Μαϊου – Εορτή του Αγίου Σίμων - Ηταν ένας από τους 12 Μαθητές του Κυρίου και αδελφός του Ιούδα του Λεββαίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 Μαϊου – Εορτή του Αγίου Σίμων - Ηταν ένας από τους 12 Μαθητές του Κυρίου και αδελφός του Ιούδα του ΛεββαίουΟ Απόστολος Σίμων ήταν ένας από τους δώδεκα Μαθητές του Κυρίου και ήταν αδελφός του Ιούδα του Λεββαίου.

Ο Άγιος Απόστολος Σίμων ονομάσθηκε ζηλωτής, λόγω της θέρμης και του ζήλου με τον οποίο κήρυττε το λόγο του Ευαγγελίου.
Καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας και είναι γνωστός ως Σίμων ο Κανανίτης (ή Ναθαναήλ ή Βαρθολομαίος – υιός του Θολομαίου). Μετά την ανάληψη του Χριστού και τη χάρη της Πεντηκοστής, ο Σίμων επιδόθηκε σε ένα ευρύ ιεραποστολικό έργο.

Δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Περσία, όπου αφού γκρέμισε το μύθο της πολυθεΐας, φανέρωσε σε πλήθος κόσμου το φως της Ευαγγελικής αλήθειας. Στη συνέχεια μετέβη στην Αφρική, όπου κήρυξε το ζωογόνο Λόγο του αληθινού Θεού και Σωτήρος, από την Αίγυπτο έως τη Μαυριτανία.

Ο τελευταίος τόπος της θαυμαστής ιεραποστολικής του δράσης ήταν η Βρετανία. Εκεί αφού δίδαξε στο λαό τη χριστιανική πίστη, συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες βασανίστηκε και υπέστη σταυρικό θάνατο.

Τη μνήμη του Αγίου Σίμωνος τιμούμε και στις 22 Απριλίου.

10 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Σίμωνος του Ζηλωτού.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον συγκλονιστικό βίο, τη σχέση του με τον Ιησού ως μαθητής, τη συγγένεια με τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο και το Απολυτίκιο του Αγίου Σίμωνος του Ζηλωτή.

ekklisiaonline.gr