Μαντηλάκια VS προϊόν καθαρισμού: Ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε το βράδυ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαντηλάκια VS προϊόν καθαρισμού: Ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε το βράδυ;



Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό: γυρνάτε στο σπίτι κουρασμένες από τη δουλειά ή τη βόλτα και αφού χαλαρώσετε βλέποντας Netflix στον καναπέ, έρχεται η ώρα να πάτε για ύπνο. Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι υγιής και να δείχνει λαμπερή, τώρα είναι η στιγμή που κατευθύνεστε στο μπάνιο για να ξεβαφτείτε και να κάνετε την περιποίησή σας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών χρησιμοποιεί ως πρώτο βήμα – κάποιες φορές και μοναδικό – τα μαντηλάκια καθαρισμού για να αφαιρέσει το μακιγιάζ και τους ρύπους από το δέρμα. 

Αν το κάνετε κι εσείς, συνεχίστε να διαβάζετε και ίσως αλλάξετε γνώμη.

Ξέρουμε πόσο βολικά και εύχρηστα είναι τα μαντηλάκια, αφού χωρίς ιδιαίτερο κόπο «κάνουν τη δουλειά» και εσείς τελειώνετε μία ώρα αρχύτερα τη διαδικασία, νιώθοντας περήφανες που δεν ξαπλώσατε στο κρεβάτι με το makeup. 

Μήπως όμως το κάνετε; Τα μαντηλάκια είναι τέλεια για τις διακοπές ή για εκείνες τις έκτακτες περιπτώσεις που σας έχουν τελειώσει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Κατά τα άλλα, δεν αφαιρούν αποτελεσματικά το μακιγιάζ και σίγουρα δεν καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα σας.



Ρωτήστε όποιον ειδικό θέλετε και θα σας πει το ίδιο: στη βραδινή σας ρουτίνα περιποίησης θα πρέπει να ξεκινάτε με ένα υγρό/κρεμώδες καθαριστικό που θα αφαιρέσει μακιγιάζ και ρύπους χωρίς να τα μεταφέρει απλά από το ένα σημείο του προσώπου στο άλλο, όπως συμβαίνει με τα μαντηλάκια. 

Στη συνέχεια πρέπει να συνεχίζετε πλένοντας την επιδερμίδα σας με ένα cleanser, με το οποίο θα κάνετε μασάζ για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, ώστε να προλάβει να δράσει και να καθαρίσει σε βάθος τους πόρους.

Ακόμα, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στη συνέχεια (βλ. serum, κρέμες και έλαια) θα μπορέσουν πραγματικά να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα. 

Όταν δεν έχετε καθαρίσει αποτελεσματικά το πρόσωπό σας, αυτά δεν λειτουργούν όσο αποτελεσματικά θα μπορούσαν. Όσα χρήματα κι αν έχετε επενδύσει για να αποκτήσετε εκείνη τη θαυματουργή κρέμα, αν το δέρμα σας δεν είναι καθαρό, δεν θα κάνει απολύτως τίποτα.

Ειδικά αν η επιδερμίδα σας έχει τάσεις ακμής ή εμφανίζει συχνά «μαυράκια», τότε θα πρέπει να ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα ευλαβικά. Δεν θα σας πάρει πάνω από μερικά λεπτά, αλλά η διαφορά στο δέρμα σας θα είναι τεράστια.

marieclaire.gr