H σχέση του Καραϊβάζ με τη THERMISnews.gr - Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H σχέση του Καραϊβάζ με τη THERMISnews.gr - Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο



Για τον Γιώργο Καραϊβάζ δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ηταν ο μάχιμος δημοσιογράφος που πλήρωσε την ελευθερία του λόγου και του έργου του με 17σφαίρες στο σώμα του, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του.
Ας μου επιτραπεί ο ενικός…

Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε το 2001 στην Αθήνα. Ξεκινήσαμε μαζί να κάνουμε πράξη το όραμά του για ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης όσο εργαζόταν και στον ΑΝΤ1. Χωρίς τηλεοπτικούς χρόνους, χωρίς πολιτικές επιρροές. Ετσι ελεύθερα όπως ήθελε.

Φτιάξαμε το Bloko.gr, εγώ το τεχνικό μέρος της σελίδας και εκείνος αυτός που της έδωσε τροφή, φτερά, ύφος και όραμα.

Μια σελίδα που από τη μια απευθυνόταν στα σώματα ασφαλείας και από την άλλη παρείχε αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ για όλον τον κόσμο. Σε ελάχιστο χρόνο η σελίδα αποτέλεσε κύρια πηγή αστυνομικής ενημέρωσης και αγκαλιάστηκε πανελλαδικά.

Όταν στις αρχές του 2019 του είπα ότι για την περιοχή της Θέρμης όπου ζούσα δεν υπήρχε κανένα μέσο ειδησεογραφικής κάλυψης, ήταν πρώτος αυτός που με παρακίνησε να κάνω το πρώτο βήμα. «Εχεις κάνει τόσες σελίδες για άσχετους και δε θα κάνεις για την περιοχή σου; Εγω είμαι εδώ για ότι χρειαστείς» μου είπε. Ο Γιώργος όταν έλεγε «εγώ είμαι εδώ» το εννοούσε. Και πολλές φορές ήταν «εκεί» χωρίς να το ζητήσεις.

Ετσι ξεκίνησε η THERMISnews.gr. Με την έμπνευση ενός δημοσιογράφου που οι πολύτιμες συμβουλές του μετέπειτα αποτέλεσαν οδηγό για τους συνεργάτες της σελίδας μας.

Η ημερομηνία για τον ένα χρόνο από την άνανδρη δολοφονία του συμπίπτει δυστυχώς με την επέτειό μας για τα 3χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της THERMISnews.gr (Aπρίλιος 2019). Αποφασίσαμε να μη κάνουμε κανένα αφιέρωμα για αυτά τα επιτυχημένα 3 χρόνια λειτουργίας μας.

Θα θέλαμε μόνο να αφιερώσουμε το στατιστικό σχεδιάγραμμα* της πορείας μας στον εμπνευστή της για να χαρεί από εκεί που βρίσκεται:


* Επίσημα στοιχεία Google Analytics - 7/4/2022
 
Γιώργο σ'ευχαριστώ για όλα
"Ο χάκερ"