Επίδομα καυσίμων: Από την Τρίτη του Πάσχα η καταβολή του - Πώς θα κάνετε την αίτηση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επίδομα καυσίμων: Από την Τρίτη του Πάσχα η καταβολή του - Πώς θα κάνετε την αίτηση


Νέα ημερομηνία έδωσε για τη χορήγηση του επιδόματος βενζίνης η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.


Όπως δήλωσε η κ. Πελώνη στην ΕΡΤ, από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε την εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα και αφορά δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.


Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ.Πελώνη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές με στόχο να σπάσει το αποτέλεσμα που έχουμε πάνω στις τιμές».


«Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ για να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως και για τον Απρίλιο που τώρα θα τα δουν οι πολίτες στην τσέπη τους.


Από αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα εκταμιευθούν τα 200 ευρώ στήριξης στους ευάλωτους, τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους οδηγούς ταξί και την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε την εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα (60 λίτρα ανά μήνα) και αφορά 3 εκ δικαιούχους με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ».


Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, οι ωφελούμενοι με τους κωδικούς Taxisnet μπορούν να μπαίνουν στο gov.gr για να κάνουν την αίτηση ώστε να πιστωθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν ανάλογα με τον τύπο οχήματος και τον τόπο κατοικίας τους.


Επίδομα βενζίνης: Οι δύο επιλογές για να το πάρετε


Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δύο επιλογές:

1. Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτήν στα πρατήρια καυσίμων μέχρι το τέλος Ιουλίου, ή

2. Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους.


Όσοι επιλέξουν το smartphone τους για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 5 ευρώ.


Οι δικαιούχοι και τα ποσά


Τα ποσά του επιδόματος που θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό ή στην ψηφιακή κάρτα διαμορφώνονται ως εξής:

  • 30 ευρώ ΓΙΑ μοτοσυκλέτες
  • 35 ευρώ ΓΙΑ μοτοσυκλέτες σε νησιωτικές περιοχές
  • 40 ευρώ ΓΙΑ ΙΧ
  • 50 ευρώ ΓΙΑ ΙΧ σε νησιωτικές περιοχές

Το επίδομα καυσίμων δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).


Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει ένα μόνο όχημα και μοτοσυκλέτα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα μοτοσυκλέτα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.


Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, εκδίδεται η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022.


Τα στοιχεία που θα χρειαστείτε

  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού