Λιωμένο Παγωτό: Το πασίγνωστο τραγούδι από τα Ξύλινα Σπαθιά έχει ένα «σκοτεινό» μυστικό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λιωμένο Παγωτό: Το πασίγνωστο τραγούδι από τα Ξύλινα Σπαθιά έχει ένα «σκοτεινό» μυστικό


Ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά ροκ τραγούδια έκρυβε ένα «σκοτεινό» νόημα πίσω από τους στίχους του με αποτέλεσμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «πάρουν φωτιά» – Δείτε για τι μιλάνε οι στίχοι στο «Λιωμένο Παγωτό» από τα Ξύλινα Σπαθιά

Για όσους είναι 30+ (και όχι μόνο) ένα από τα πιο γνωστά ροκ τραγούδια στην ελληνική σκηνή είναι το θρυλικό «Λιωμένο Παγωτό» από τα Ξύλινα Σπαθιά.

 Το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε το 1995 στο άλμπουμ «Πέρα απ’ τις πόλεις της ασφάλτου» και έμεινε στην Ιστορία ως η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της μπάντας που τους έκανε γνωστούς στο ευρύ κοινό.
Το τραγούδι που ακόμη και τώρα παίζει δυνατά στα κλαμπ και βρίσκεται διαχρονικά στις playlist των DJ στη χώρα μας, έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα ροκ κομμάτια των νέων της εποχής, με λίγους να είναι αυτοί που άκουγαν τους στίχους του τραγουδιού και δεν ήξεραν για ποιο άσμα πρόκειται καθώς το «λιωμένο παγωτό που κολλάει στο χέρι» πήρε αστραπιαία διαστάσεις… διαφημιστικού σλόγκαν.


Μόνο που πίσω από τους στίχους του θρυλικού αυτού τραγουδιού κρύβεται ένα πιο «σκοτεινό» νόημα και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι… Βλέπετε, όσο και αν φαίνεται παράξενο, (απ’ ότι λένε οι κακές γλώσσες πάντα) οι στίχοι δεν μιλούν για καλοκαίρι, μεγάλες διακοπές, παγωτά και ξέγνοιαστες στιγμές, αλλά για τις εμπειρίες ενός… χρήστη ηρωίνης!


Συγκεκριμένα, η εκδοχή με το «λιωμένο παγωτό» αφορά τη στιγμή που μετά τη χρήση το αίμα από την φλέβα που πλέον έχει μπει το συγκεκριμένο ναρκωτικό, μπορεί να τρέξει λίγο στο χέρι και να κολλήσει. Επίσης, το «οπότε λέω θα φύγω, είχα πει θα φύγω, είχα πει… Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», αποτυπώνει τη σχέση εξάρτησης που έχουν οι χρήστες με την ηρωίνη, η οποία είναι δύσκολο να αποκοπεί ακόμα και αν το θέλουν.


Αν και η συγκεκριμένη «κρυφή» πληροφορία δεν αποτελεί τωρινή ανακάλυψη καθώς ουκ ολίγες αναφορές έχουν γίνει και στο παρελθόν γι΄αυτό, κάποιοι χρήστες στο Twitter το ανέσυραν στην επιφάνεια προκαλώντας χαμό στα social media!


Οι στίχοι του τραγουδιού «Λιωμένο Παγωτό»Κάποιος κοιτάει την ώρα

κάποιος στο δρόμο τρέχει

κάπου σε κάποια χώρα

τώρα μπορεί να βρέχει


Και μένα τι με νοιάζει

εδώ έχει πάντα ήλιο

μόνο που με τρομάζει

οπότε λέω θα φύγω

είχα πει θα φύγω, είχα πει


Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

κι αυτό το καλοκαίρι

λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέρι


Κάποιος κοιτάει την ώρα

κάποιος στον δρόμο τρέχει

είμαι ακόμα εδώ


Έχει αδειάσει η πόλη

γυρνάω στη παραλία

έχουνε φύγει όλοι

η ώρα πήγε μιαΚαι μένα τι με νοιάζει

εδώ έχει πάντα ήλιο

μόνο που με τρομάζει

οπότε λέω θα φύγω

είχα πει θα φύγω είχα πει


Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

κι αυτό το καλοκαίρι

λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέριΚάποιος κοιτάει την ώρα

κάποιος στο δρόμο τρέχει

είμαι ακόμα εδώ.
Αντιδράσεις στα social media
Η συγκεκριμένη πληροφορία έπεσε σαν «κεραμίδα» για πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα τις τελευταίες δύο μέρες να γίνεται ένας μικρός χαμός στα social media και ειδικά στο Twitter με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς απ’ ότι φαίνεται οι χρήστες έπεσαν από τα… σύννεφα. Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά tweets:

Straight.gr