Πώς να κρατήσουμε φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερο χρόνο; Ανθοκόμος αποκαλύπτει - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να κρατήσουμε φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερο χρόνο; Ανθοκόμος αποκαλύπτειΔεν είναι λίγες οι φορές που ένας λογαριασμός στο Tik Tok, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ανάμεσα στους χρήστες των social media, μας έχει δώσει ιδέες ή και λύσεις σε καθημερινά μικρά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζουμε.

Το τελευταίο trend είναι ο λογαριασμός μιας ανθοκόμου, η οποία σου δίνει συμβουλές για το πώς να κρατήσεις τα λουλούδια ζωντανά και υγιή για περισσότερο – κυρίως εκείνα που βάζεις σε βάζο.


«Όταν μιλάμε για κομμένα λουλούδια, για μπουκέτα, το πιο συχνό λάθος που βλέπω είναι το νερό. Κανείς δεν αλλάζει όσο συχνά χρειάζεται νερό στο βάζο. Προτείνω να αλλάζουμε νερό κάθε δεύτερη μέρα. Παράλληλα, το να κόβουμε ελάχιστα τις άκρες των κοτσανιών, παρατείνει τη ζωή των λουλουδιών», λέει σε ένα video της, ενώ μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς να φτιάξεις μόνη σου οικολογικό λίπασμα για τα φυτά σου, πώς να αλλάζεις νερό στα βάζα και γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ τα κοτσάνια των λουλουδιών να ακουμπούν τον πάτο του βάζου.

Με τόσο μεγάλη ποικιλία λουλουδιών για να διαλέξεις, είναι εύκολο να βρεθείς με ένα μεγάλο μπουκέτο στα χέρια. Η ανθοκόμος που «τρέχει» τον λογαριασμό, όμως, συνιστά να μην παρασυρθείς στις αγορές σου και να εφοδιαστείς με ένα καλό ψαλίδι και μία κορδέλα, ώστε να μπορείς εύκολα να αλλάζεις το νερό στα βάζα σου.

«Το ψαλίδι για να μπορείτε να τριμάρετε τις άκρες τους και την κορδέλα για να μπορείτε εύκολα να τα πιάνετε όλα μαζί και να αλλάζετε νερό γρηγορότερα, χωρίς εκείνα να χάνουν διαρκώς τη σειρά τους».