Εσπερίδα για πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εσπερίδα για πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας



«Ο ρόλος της σχολικής κοινότητας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας» ήταν το θέμα της επιμορφωτικής εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του δήμου Θέρμης.

Η εσπερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των 3ου Γυμνασίου Θέρμης, 3ου Γυμνασίου Μίκρας, 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας και Γυμνασίου Επανομής, ενώ οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες για το τόσο επίκαιρο θέμα.

Η εσπερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των παραπάνω γυμνασίων με σκοπό τη δημιουργία μίας κοινότητας μάθησης, ανταλλαγής καλών πρακτικών και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών. Αφορμή αποτέλεσε η κοινή διαπίστωση της έξαρσης της ενδοσχολικής βίας κατά το τρέχον διδακτικό έτος.



Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως εισηγητές οι: Μανώλης Φαϊτάκης, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Δ/ντής Ε.Σ.Υ. στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα Θεσ/νίκης, με θέμα «Βία και εφηβεία», ο Α. Κανάκης, ψυχολόγος στο κεντρικό ιατρείο της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με θέμα: 

«Η σύνδεση του έφηβου στο διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of things) και η επίδρασή της στον ψυχισμό τους» και η Ελισάβετ Σιμουλίδου, φιλόλογος, ψυχολόγος (dipl. psych), msc κλινικής και κοινωνικής ψυχολογίας, Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Θέρμης, με θέμα: « Ο ρόλος του σχολείου στη διαχείριση περιστατικών βίας και σχολικού εκφοβισμού – Παραδείγματα παρέμβασης στην τάξη».

Εκ μέρους του δήμου Θέρμης τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δράσεις που αναπτύσσει ο δήμος Θέρμης στην κατεύθυνση της υποστήριξης των σχολικών κοινοτήτων.