Δέκα συνταγές για να αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δέκα συνταγές για να αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα


Σας έχουν ξεμείνει πολλά κόκκινα βραστά αυγά από το Πάσχα; Δείτε τα πιο γρήγορα, υγιεινά, νόστιμα και εύκολα σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε για όλη την οικογένεια!

  • Γεμιστά αυγά stuffed eggs
  • Πατατοσαλάτα με ότι υλικά έχουμε σπίτι μας
  • Κοτοσαλάτα με βραστό αυγό και ντοματίνια
  • Τονοσαλάτα με βραστό αυγό και σως πορτοκαλιού – βαλσάμικου
  • Τορτίγια με βραστό αυγό, γιαούρτι και ντομάτα
  • Αυγό βραστό όπως το τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά
  • Αλμυρό κέικ με βρασμένα αυγά και χαλούμι
  • Σαλάτα του σεφ light
  • Ανοιχτό σάντουιτς με σολομό, γαρίδες και αυγά
  • Σπιτικό κλάμπ σάντουιτς με τυρί κρέμα και αυγό

Γεμιστά αυγά stuffed eggs

Υλικά:
6-7 αυγά βρασμένα αυγά
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
Πιπέρι
1 κ.γ. μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγες νιφάδες μπούκοβο για το πασπάλισμα


Πατατοσαλάτα με ότι υλικά έχουμε σπίτι μας

Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
2 αυγά βραστά
1/2 στήθος κοτόπουλο
1 μεγάλη ντομάτα
2 μικρά αγγουράκια
Αλάτι και λίγο ρίγανη
Μαγιονέζα

Κοτοσαλάτα με βραστό αυγό και ντοματίνια


Υλικά:

για 1 μερίδα
1/2 στήθος κοτόπουλου μαδημενο
1 αυγό για βράσιμο
5 ντοματίνια
1 πρέζα αλάτι


Τονοσαλάτα με βραστό αυγό και σως πορτοκαλιού – βαλσάμικου

Υλικά:

για 1 μερίδα
90 γρ. κονσέρβα τόνου
1/2 μεσαίου μεγέθους ντομάτα
1/2 μεσαίου μεγέθους πράσινη πιπεριά καμπάνα
1/2 μεσαίου μεγέθους κόκκινη πιπεριά κέρατο
1 αυγό για βράσιμο
2 πρέζες αλάτι

Για τη σως:

2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού


Τορτίγια με βραστό αυγό, γιαούρτι και ντομάτα

Υλικά:

για 1 τορτίγια
1 τορτίγια
2 αυγά για βράσιμο
1 μικρή ντομάτα
1 φέτα τυρί του τοστ
1 φέτα γαλοπούλα καπνιστή ή κοτόπουλο καπνιστό ή ότι άλλο αλλαντικό θέλουμε
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% λιπαρά

Αυγό βραστό όπως το τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά


Υλικά:

για 1 μερίδα
1 αυγό
1 φλιτζάνι
1 φέτα ψωμί
Λίγο αλάτι


Αλμυρό κέικ με βρασμένα αυγά και χαλούμι

Υλικά:
400 γρ αλεύρι φαρίνα
200 γρ μαγιονέζα light
50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
250 γρ γιαούρτι αγελάδος
1 κ.γ μπέικιν
220 γρ χαλλούμι ή άλλο τυρί που προτιμάτε τριμμένο
80 γρ Gouda τριμμένο
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ πιπέρι
1 κ.γ σκόρδο
2 κ.σ ketchup
4 μεσαία αυγά βρασμένα
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ γαλοπούλα ψιλοκομμένη


Σαλάτα του σεφ light

Υλικά:

1 μερίδα
4-5 φύλλα μαρούλι
1/2 ντομάτα
1/4 αγγούρι
2 αυγά βραστά
1 φέτα γαλοπούλα (προαιρετικά)
2 κ.σ. κοφτές τυρί τριμμένο (15 γρ.)
1 μικρό παξιμάδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για τη σως:
1-2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι (40-50γρ.)
1 γεμάτη κ.σ. κέτσαπ (20 γρ)
1 κ.γ. ξύδι


Ανοιχτό σάντουιτς με σολομό, γαρίδες και αυγά


Υλικά:

1 μερίδα
1 μπαγκετάκι ολικής άλεσης (ή 2 φέτες μαύρο ψωμί γερμανικού τύπου)
Τονοσαλάτα για αλλειμμα
1 φέτα Σολομός καπνιστός
Γαρίδες μικρές βρασμένες (έτοιμες από το σουπερμάρκετ σε νερό)
1 αυγό βραστό σφιχτό σε φέτες
4 φετούλες φρέσκιας Μοτσαρέλας
1 κτγλ. Πέστο βασιλικού

Σπιτικό κλάμπ σάντουιτς με τυρί κρέμα και αυγό


Υλικά:

1 μερίδα
3 φέτες ψωμί του τόστ
Τυρί κρέμα ή μαγιονέζα
2 φύλλα μαρουλιού
2-3 φέτες ντομάτας
1 φέτα τυρί
1 βραστό αυγό

NewsBomb



Δεν υπάρχουν σχόλια