Γλυκός, σπιτικός, σιμιγδαλένιος χαλβάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γλυκός, σπιτικός, σιμιγδαλένιος χαλβάς



Γλυκός, σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς. Ας δούμε πώς θα τον πετύχετε:
ΥΛΙΚΑ
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • κανέλα
  • μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι (και αν επιλέξετε, τα αμύγδαλα) και ανακατεύετε συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ.

Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια.

Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα.
Πασπαλίστε τον με κανέλα.