Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Δείτε σε ποιους αφορά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Δείτε σε ποιους αφορά



Δείτε σε ποιους αφορά


Στη διάθεση όσων επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού ώστε να πραγματοποιήσουν την τέταρτη δόση εμβολίου ή τη δεύτερη αναμνηστική δόση με το εμβόλιο κατά της covid-19, είναι η σχετική εφαρμογή από σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου. Μάλιστα, ανοίγει για τους πολίτες άνω των 80 ετών, μετά την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό με την 4η δόση στους άνω των 60 ετών.

Ποιοι την κάνουν

Το άνοιγμα της πλατφόρμας θα γίνεται σταδιακά, ανά ηλικιακές ομάδες ανά δεκαετία. Έτσι μετά τους άνω των 80 ετών θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-79 και ακολούθως για την ηλικιακή ομάδα 60-69. Οι δικαιούχοι της 2ης αναμνηστικής δόσης είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση). Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της 1ης αναμνηστικής δόσης, δεν προτείνεται 2η αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι από 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την 4η δόση του εμβολίου κατά της covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων. Η 2η αναμνηστική δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται 3 μήνες μετά την 1η αναμνηστική. Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Πώς να κλείσετε ραντεβού μέσω gov.gr

Για τον προγραμματισμό ραντεβού αναμνηστικής δόσης οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ημερομηνία και το εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμούν μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Αρχικά ο πολίτης μπαίνει στην πλατφόρμα, συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία (κωδικοί Taxis) και στη συνέχεια εμφανίζονται οι πληροφορίες από τον εμβολιασμό που έκανε για 1η και 2η δόση.

Στην ίδια σελίδα στο κάτω μέρος αναγράφεται «Η Επιτροπή εμβολιασμού συστήνει να προγραμματίσετε και μία αναμνηστική δόση για καλύτερη προστασία». Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει «Αναζήτηση» και στη συνέχεια μεταφέρεται στον προγραμματισμό των ραντεβού.
Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το Κέντρο Εμβολιασμού που επιθυμεί και στη συνέχεια από τον πίνακα με τις ημερομηνίες, επιλέγει την ημέρα και την ώρα που θα πάει για να κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία θα ενημερωθεί για το ραντεβού του και με SMS.

newsbreak