Μπιφτέκι με θυμάρι και ρίγανη
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7wIJ1hswzZM52cVlBykA-9MHbeTvWctqnR3b02DYr3K9fH2VOgvH1UInVyvrP0BU_-L2tYh1hKj1HEK7drPaSDv1bVr0s_-jskipmHh0AKN7pAYcgpY4Vrlg3aFZOeu0VZJpa6xqHuFPi6mZl8iG4DhAxn8LXjEr0-dZkKxFi6G_aZxq-kdX6NKDR/s16000/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B9-e1648748577519-768x618.jpg)
Φτιαγμένο με μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς καθόλου ψωμί, είναι ζουμερό κι αφράτο. Το ψήνουμε κατά βούληση στο φούρνο, στο τηγάνι ή στη σχάρα.
Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 5 ώρες, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄, Τηγάνισμα 15΄-30΄
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
1,5 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, φιλέτο ή σπάλα ή μισός-μισός
¼ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
40 γρ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
150 ml νερό
150 ml ελαιόλαδο
3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με ζελατίνα και αφήνουμε για 5 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε ισομεγέθη μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ. και ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι, ή σε σχαροτήγανο, ή σε ταψί με λαδόκολλα, ή στη σχάρα.
Το ΒΗΜΑ