Κοινωνικό Φαρμακείο Δ.Θέρμης: Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών για την Εθελοντική Αιμοδοσία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινωνικό Φαρμακείο Δ.Θέρμης: Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών για την Εθελοντική Αιμοδοσία


Το κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ διοργάνωσε επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα στα λύκεια του δήμου, και συγκεκριμένα στους μαθητές της τρίτης τάξης, σχετικά με το ζωτικής σημασίας θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.



Την ενημέρωση έκανε η Γεωργία Νεοχωρλή από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ, η οποία αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας. «Το αίμα σώζει ζωές. Η αιμοδοσία είναι πολιτισμός», ήταν το κεντρικό μήνυμα των ομιλιών και το Κοινωνικό Φαρμακείο μπαίνει στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.



Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης, στο 1ο και το 2ο Γενικό Λύκειο Μίκρας και στο ΕΠΑΛ Βασιλικών.

 Σε αυτές συμμετείχε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Φανή Χατζηδημητρίου και η φαρμακοποιός Μεταξένια Καζακίδου. Οι ενημερωτικές συναντήσεις αποτελούν τον προάγγελο για το μήνα αιμοδοσίας τον οποίο πρόκειται να διοργανώσει το Κοινωνικό Φαρμακείο σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Άγιος Παύλος. 

Στο πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων είχε περιληφθεί και το 1ο Γενικό Λύκειο Βασιλικών αλλά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς η λυκειάρχης ενημέρωσε πως υπήρχε φόρτο εργασίας.