Σημαντικές διακρίσεις αθλητών, συλλόγων του δήμου Θέρμης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σημαντικές διακρίσεις αθλητών, συλλόγων του δήμου Θέρμης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο



Σάρωσε τα βραβεία η εθνική ομάδα Ταε Κβο Ντο Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κροατία, κατακτώντας συνολικά 139 ατομικά μετάλλια. 

Μεταξύ των μελών της εθνικής ομάδας είναι και συνολικά 14 αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους του δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις επτά αθλητές και αθλήτριες από το Σύλλογο ΗΡΑΚΛΗΣ Θέρμης (Νέο Ρύσιο), έξι από το σύλλογο A.C VASILIKON TAEKWONDO MARS Βασιλικών και μία από τον Α.Σ. Αστέρας Μίκρας.

Μάλιστα ο αθλητής Τριαντάφυλλος Καρβούνης του ΗΡΑΚΛΗ Θέρμης, αναδείχτηκε ως BEST ADULT MALE – MVP αθλητής του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν! Ευχαριστώ την δασκάλα μου Βάσω Κουσαρίδου που με βοήθησε να κάνω πράξη ένα θεωρητικά άπιαστο όνειρο
δήλωσε μεταξύ άλλων ο αθλητής.


Κατά την άφιξή τους στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» τους αθλητές και τις αθλήτριες περίμεναν να τους συγχαρούν για την επιτυχία τους η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος του Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης.


Ο δήμαρχος Θέρμης αφού συνεχάρη τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τους για τις σπουδαίες διακρίσεις, τόνισε πως 
με τη σκληρή δουλειά, την επιμονή, την υπομονή και την αποφασιστικότητά τους, αναδειχθήκαν κορυφαίοι και έφεραν την πατρίδα μας στην πρώτη θέση και είναι πρώτοι στην καρδιά όλων μας. Αποτελείτε παράδειγμα δύναμης και θέλησης για όλους τους νέους αθλητές μας και συνολικά για τη νέα γενιά. Σας ευχαριστούμε.
Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από 154 αθλητές και αθλήτριες και ήταν η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών. Ο απολογισμός μεταλλίων για τους Έλληνες αθλητές ήταν ανέλπιστα μεγάλος, με συνολικά 139 ατομικά μετάλλια, αφού κρέμασαν στο στήθος τους 52 χρυσά, 42 αργυρά και 45 χάλκινα. Πολύ περισσότερα σε σύγκριση με τη δεύτερη Τσεχία (52) και την τρίτη Βουλγαρία (46).

Ενθουσιασμένος από τις επιδόσεις των αθλητών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, Μιχάλης Ζωγράφου, ο οποίος τόνισε: 
Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα. Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε. Βρισκόμασταν σταθερά στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας 109 ομαδικά μετάλλια, υπερδιπλάσια από τη δεύτερη Τσεχία που έχει 52! Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η δουλειά που γίνεται στα αθλητικά σωματεία της χώρας μας είναι άριστη! Κρατήσαμε τη διαφορά μέχρι το τέλος των αγώνων και γιορτάσαμε την πρώτη θέση.


Ικανοποιημένη με την εικόνα των αθλητών και των αθλητριών που βρέθηκαν στην Κροατία ήταν και η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Βάσω Κουσαρίδου, η οποία τόνισε ότι οι επιδόσεις ήταν απόδειξη των γερών βάσεων του αναπτυξιακού πλάνου.
Η εθνική ομάδα με αυτή την τεράστια επιτυχία στο ευρωπαϊκό της Κροατίας απέδειξε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο άθλημα. Συγχρόνως αποδείξαμε ότι υπάρχουν γερές βάσεις πάνω στις οποίες πατάει το αναπτυξιακό πλάνο. Είμαι σίγουρη ότι η συνέχεια θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες που συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Πατήσαμε στην κορυφή και εκεί θα προσπαθήσουμε να παραμείνουνε.