Ποια αντικείμενα δεν πρέπει ποτέ να απολυμαίνετε με δυνατά απορρυπαντικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποια αντικείμενα δεν πρέπει ποτέ να απολυμαίνετε με δυνατά απορρυπαντικάΗ νέα πραγματικότητα μας έχει κάνει όλους μανιακούς με την καθαριότητα και την αποστείρωση, δύο έννοιες που έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.
Παρόλο που είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με την καθαριότητα και την υγιεινή του προσωπικού μας χώρου και των αντικειμένων μας, τα σπρέι απολύμανσης και τα αντισηπτικά δεν ενδείκνυνται για όλα τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι. 

Παρακάτω θα δείτε τρία αντικείμενα που δεν πρέπει να τα 
απολυμαίνετε, καθώς και τον εναλλακτικό τρόπο για να τα καθαρίσετε.


Κοσμήματα

Οι χημικές ουσίες στα απολυμαντικά καθαριστικά είναι πολύ δυνατές για να χρησιμοποιηθούν σε ευαίσθητα μέταλλα και πολύτιμους λίθους. 
Στην πραγματικότητα, ακόμη και το απολυμαντικό χεριών μπορεί να βλάψει ορισμένους τύπους κοσμημάτων, και γι αυτόν ακριβώς το λόγο ορισμένοι ειδικοί προτείνουν την αποφυγή δαχτυλιδιών, ρολογιών και βραχιολιών αυτήν την περίοδο μέχρι να ηρεμήσουμε από την σχολαστική καθαριότητα των χεριών λόγω της πανδημίας.


Επιφάνεις από φυσική πέτρα

Τα σκληρά καθαριστικά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε φυσικές πέτρινες επιφάνειες, όπως ο γρανίτης ή το μάρμαρο, ακόμη και να αφήσουν μόνιμες γκρατσουνιές στους όμορφους και περιποιημένους πάγκους σας. 
Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο απλώς πλύνετε τις συγκεκριμένες επιφάνειες με απλό, πράσινο σαπούνι και νερό.


Γυαλιά

Τα περισσότερα απολυμαντικά προειδοποιούν να τα κρατήσετε μακριά από τα μάτια σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα κρατήσετε και μακριά από τα γυαλιά σας. 
Για να τα καθαρίσετε καλά και να απομακρύνετε από αυτά τα μικρόβια απλώς πλύντε τα απαλά με μερικές σταγόνες υγρού πιάτων και μετά στεγνώστε τα με ένα μαλακό πανί μικροϊνών.


Παιχνίδια

Τα περισσότερα παιχνίδια έρχονται σε επαφή με το στόμα, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα σας αποτρέψει να χρησιμοποιήσετε τα απολυμαντικά για τον καθαρισμό των παιχνιδιών των παιδιών σας. 
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τα πλύνετε με ένα ήπιο σαπούνι και μετά να τα ξεπλύνετε πολύ καλά και για αρκετή ώρα κάτω από τρεχούμενο νερό.