ΦΣΘ: Συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τον ουκρανικό λαό στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΦΣΘ: Συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τον ουκρανικό λαό στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης



Με ειδικά κυτία για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τον ουκρανικό λαό εξοπλίζονται τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, η οποία απηύθυνε έκκληση στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σταδιακά τοποθετούνται στα φαρμακεία ειδικά κουτιά και λίστες των αναγκαίων φαρμάκων και υλικών, μεταξύ των οποίων παυσίπονα και γάζες. Οι πολίτες που προσέρχονται στο φαρμακείο, αγοράζουν-εφόσον το επιθυμούν- είδη από την προτεινόμενη λίστα και τα αφήνουν στο ειδικό κουτί. Κατόπιν συνεννόησης με το φαρμακείο, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ουκρανίας περνάει και παραλαμβάνει τα φάρμακα και τα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί και τα προωθεί στα κέντρα διαλογής/διάθεσης.
Ο Σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου. Άλλωστε ήταν από τους πρώτους που απέστειλαν οικονομική βοήθεια και υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή τη φορά συμμετέχουμε με την τοποθέτηση ειδικών κυτίων εντός των φαρμακείων, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στους πολίτες να προσφέρουν ό,τι επιθυμεί και μπορεί ο καθένας,
 επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Συλλόγου, Γιώργος Κιοσές τονίζει ότι «οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση για συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας προς τον ουκρανικό λαό, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη διάθεση προσφοράς και την αλληλεγγύη τους προς τους συνανθρώπους τους».