Στάση εργασίας σήμερα το πρωί στον ΟΑΣΘ – “Απαράδεκτες αυτές οι πρακτικές” λέει η Διοίκηση του ΟΑΣΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στάση εργασίας σήμερα το πρωί στον ΟΑΣΘ – “Απαράδεκτες αυτές οι πρακτικές” λέει η Διοίκηση του ΟΑΣΘΣε στάση εργασίας, τις ώρες 09:00 έως 14:00, προχωρά σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Δείτε την ανακοίνωση:
Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων μειώσεων που έχουμε υποστεί, σε μια περίοδο που κι εμείς όπως όλη η χώρα πιέζεται ασφυκτικά από αλλεπάλληλα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που οδηγούν σε ασφυξία και οικονομικό στραγγαλισμό χιλιάδες εργαζόμενους φέρνοντάς μας ακόμη και κάτω από τα όρια της φτωχοποίησης, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο εμπαιγμός και κοροϊδία από Διοίκηση Ο.Α.Σ.Θ. και συναρμόδια Υπουργεία προς τους εργαζόμενους.

Μήνες τώρα με προφάσεις και προσκόμματα καθυστερούν την συμφωνημένη κατά τ’ άλλα υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αντί αυτού, συνεχίζουν την εκδικητικότητα και τον εμπαιγμό κατά των εργαζομένων, κόβοντας τώρα και τα νομοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης στους δικαιούχους με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετικά Κ.Υ.Α.

Ο ορισμός του παραλόγου στο μεγαλείο του!!! Την αδιαφορία και την αμέλεια των διοικήσεων και των Υπουργείων που από το 2017 δεν προχώρησαν στο αυτονόητο ως όφειλαν, έρχονται τώρα και τιμωρούν τους εργαζόμενους!!!

Φτάνει πια!!! Έχουν εξαντλήσει τα όρια υπομονής των εργαζομένων. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς την καθιστούμε σαν μοναδική υπεύθυνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού καθώς με τις ενέργειές τους μας ωθούν σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

“Απαράδεκτες αυτές οι πρακτικές – Νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη”

Την απόφαση των εργαζομένων σχολίασε με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, 
ο ΟΑΣΘ κινεί άμεσα τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο 
αναφέρει.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόρδας χαρακτήρισε  
απαράδεκτες αυτές τις πρακτικές. Δεν πρέπει να συμβαίνουν. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο.
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως 
οι υπηρεσίες του Οργανισμού ετοιμάζουν δρομολόγια ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ οφείλει να διαθέσει το προσωπικό. 
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σκόρδας, η συμφωνία της Διοίκησης με το Σωματείο Εργαζομένων προβλέπει πως σε περιπτώσεις στάσεων εργασίας, θα πρέπει να πραγματοποιείται το 35% των δρομολογίων.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

Την τακτική του αιφνιδιασμού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, το οποίο χωρίς την οποιαδήποτε προειδοποίηση προκήρυξε νέα στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή, 8 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΟΑΣΘ κινεί άμεσα τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και επισημαίνει προς το Συνδικάτο ότι ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης δεν θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα των εργαζομένων, αντιθέτως θα έχουν απέναντι τους το σύνολο των πολιτών.

Οι υπηρεσίες του Οργανισμού ετοιμάζουν δρομολόγια ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ οφείλει να διαθέσει το προσωπικό.