Γιατί τα σφουγγάρια της κουζίνας έχουν διάφορα χρώματα; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί τα σφουγγάρια της κουζίνας έχουν διάφορα χρώματα;



Η αλήθεια είναι ότι όταν πρόκειται για τα σφουγγάρια κουζίνας δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ιδιαιτέρως φαιά ουσία. Πρόκειται απλώς για το εργαλείο που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα πιάτα και τα κουζινικά σκεύη, να σαπουνίσετε τον πάγκο της κουζίνας, το μπάνιο ή τα κάγκελα της βεράντας κ.α.

Ωστόσο, αυτό που ίσως πρέπει να εφαρμόζετε αυστηρά και να μην παραβλέπετε ποτέ είναι η αποκλειστική χρήση ενός σφουγγαριού για καθεμία από τις παραπάνω δουλειές. Κι αυτό για να μην εξαπλώσετε βακτήρια σε όλο το σπίτι σας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και τα σφουγγάρια διατίθενται σε διάφορες, χαρούμενες ομολογουμένως, αποχρώσεις. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ ή μια προσπάθεια της κάθε εταιρείας να σας πείσει ότι ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί να γίνει διασκεδαστικός. Στην ουσία τα χρωματιστά σφουγγάρια μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν σκοπό, με άμεσα αποτελέσματα στην ασφάλειά σας.

Αυτός δεν είναι άλλος από την χρήση διαφορετικών χρωμάτων σφουγγαριών για κάθε οικιακή εργασία. Για παράδειγμα τα ροζ σφουγγάρια για το μπάνιο, τα κίτρινα για τα πιάτα, τα μπλε για τον πάγκο της κουζίνας κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να εξαπλώσετε βακτήρια από την μία επιφάνεια του σπιτιού στην άλλη.