Αυτά είναι τα κινητά με τις μεγαλύτερες τιμές ακτινοβολίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτά είναι τα κινητά με τις μεγαλύτερες τιμές ακτινοβολίαςΈνα νέο report της εφημερίδας BanklessTimes, αναφέρεται στη λίστα εκείνη των smartphones που εκπέμπουν ακτινοβολία πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Αν και η BanklessTimes αναφέρει ότι όλα τα smartphones εκπέμπουν κάποια επίπεδα ακτινοβολίας, τονίζει παράλληλα, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως μια τέτοια ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους.

Η Bankless Times ταξινόμησε τα smartphones βάσει των μεγεθών SAR. Πρόκειται για μια τιμή, η οποία μετρά το βαθμό στον οποίο το σώμα απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα αναφέρονται σε watts ανά kilogram (W/Kg). Το smartphone εκείνο το οποίο βρέθηκε να βρίσκεται στη κορυφή αυτής της λίστας, είναι το Motorola Edge, με SAR 1.79W/Kg που ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της FCC που είναι 1.6W/Kg.

Πίσω από το Edge, βρίσκεται στο ZTE Axon 11 5G με SAR rating .20W λιγότερο σε σχέση με το Edge και πιο συγκεκριμένα στα 1.59W/Kg. Τρίτο στη λίστα, είναι το OnePlus 6T με SAR rating 1.55/Kg. Στη λίστα συναντούμε και smartphones της Sony, με τα Xperia XA2 Plus και Xperia XZ1 Compact να βρίσκονται στην τέταρτη και όγδοη θέση.

Μάλιστα, δεν απουσιάζουν και τρία Google Pixel smartphones. Το Pixel 3XL με 1.39W/Kg να βρίσκεται στη πέμπτη θέση και συνοδεύεται από το Pixel 4a στην έκτη θέση, με τα Pixel 3 και OnePlus 6 να έχουν SAR 1.33W/Kg.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι ρυθμιστικές αρχές ορίζουν τα μέγιστα SAR που επιτρέπεται οι συσκευές να εκπέμπουν. Στις ΗΠΑ, τα όρια της FCC αγγίζουν τα 1.6W/Kg και το μόνο smartphone που τα ξεπερνά είναι το Motorola Edge. Πάντως, όπως επισημαίνει η FCC όλα τα smartphones εκπέμπουν ένα ποσό ακτινοβολίας, με τους παράγοντες που να ρυθμίζουν πόση ακριβώς, να είναι ο τύπος της συσκευής, το μοντέλο, η απόσταση από τον πιο κοντινό πύργο κινητής.

Η FCC αναφέρει ότι μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης σε RF ακτινοβολία είναι ο περιορισμός χρήσης του smartphone και η χρήση αξεσουάρ hands-free.

Τα κινητά με τα χαμηλότερα επίπεδα SARtechmaniacs.gr