Ξεκίνησε στα Βασιλικά το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης με θέμα ‘Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία’ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησε στα Βασιλικά το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης με θέμα ‘Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία’


Ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Απριλίου στα Βασιλικά, το δεύτερο δια ζώσης πρόγραμμα με θέμα ‘Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία’.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 25 ώρες και θα το παρακολουθήσουν 20 εκπαιδευόμενοι στο ΕΠΑΛ Βασιλικών, στην αίθουσα πληροφορικής, με εκπαιδευτή τον πληροφορικό Δημήτρη Ξαφά. 


Στην έναρξη του προγράμματος παρευρέθηκε η Φανή Χατζηδημητρίου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα παιδείας και υπεύθυνη εποπτείας και συντονισμού κοινωνικών δομών καθώς και η κυρία Αργυρή Καραμανώλη, τοπική σύμβουλος Βασιλικών που καλωσόρισαν τους εκπαιδευόμενους. 

Η συγκέντρωση των αιτήσεων και οι διαδικασίες έναρξης όλων των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης γίνονται από το Κέντρο Κοινότητας δήμου Θέρμης.

Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης υλοποιούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».



Παράλληλα συνεχίζονται ακόμη οι αιτήσεις για όλα τα προγράμματα τα οποία έχουν ως αντικείμενα: ‘Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’, ‘Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία’ και ‘Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη ηλικία’, τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν στις δημοτικές κοινότητες Βασιλικών, Τριλόφου και Θέρμης, με την προϋπόθεση να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων για έναρξη του κάθε προγράμματος.

Για την παρακολούθηση των προγραμμάτων απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. : 2313300739 επιλογή 1 για Κέντρο Κοινότητας και 3 για επιδόματα-παροχές

Ταχ. Διεύθυνση: Απ. & Γρ. Ταβάκη 28, Θέρμη

Email: e.chatzikonstantinou@thermi.gov.gr