Ψητό κρουασάν βουτύρου με ζαμπόν και τυρί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ψητό κρουασάν βουτύρου με ζαμπόν και τυρί



Τέλεια ιδέα για σνακ, για μικρούς και μεγάλους


Υλικά

1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ. σ. μουστάρδα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. μέλι
12 μίνι κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση
3/4 κιλό καπνιστό ζαμπόν σε λεπτές φέτες
6 φέτες τυρί, κομμένες διαγώνια
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ. γλ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μέλι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Αλείψτε το μείγμα βουτύρου σε κάθε πλευρά των κρουασάν και γεμίστε με ζαμπόν και τυρί και τοποθετήστε στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το ασπράδι αυγού και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Βουρτσίστε τις κορυφές των κρουασάν με το μείγμα και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15- 20 λεπτά. Αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.