Αύξηση της διάρκειας των αγώνων από 90 σε 100 λεπτά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ προωθεί η FIFA - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αύξηση της διάρκειας των αγώνων από 90 σε 100 λεπτά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ προωθεί η FIFA



«Φωτιά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο βάζει δημοσίευμα της Corriere Dello Sport.

Η ιταλική εφημερίδα αποκάλυψε ότι έχει πέσει στο τραπέζι προς συζήτηση από την FIFA η αύξηση της διάρκειας των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ.

Η FIFA ανησυχεί γιατί πέφτει συνεχώς ο χρόνος στον οποίο παίζεται "καθαρό" ποδόσφαιρο σε κάθε αγώνα. Κάποιοι στη FIFA θεωρούν ότι με τα 10 επιπλέον λεπτά ο κόσμος θα βλέπει περισσότερο ποδόσφαιρο.

Βέβαια το θέμα είναι εάν αντέχουν οι παίκτες αυτή την αλλαγή σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει για πρώτη φορά χειμώνα.

Σύμφωνα με το CIES Football Observatory, το ποσοστό "καθαρού" ποδοσφαίρου στα παιχνίδια του Champions League φτάνει στο 64,7% αριθμός αυτός πέφτει στο μόλις 62% στην Premier League.

Για να προχωρήσει αυτή η αλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το IFAB. Στο παρελθόν υπήρχαν σκέψεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ράγκμπι και να σταματάει ο χρόνος σε κάθε φάουλ ή άλλη διακοπή.

Επιπλέον η FIFA θα παρουσιάσει το νέο της πλάνο που θα ισχύσει από το Μουντιάλ του 2026 (ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδά) με 48 ομάδες στην τελική φάση το οποίο έχει εγκριθεί.