«Ο τρελός τα ‘χει 400»: Ούτε ο σκηνοθέτης παρατήρησε τι παθαίνει ο Κωνσταντάρας πριν τα επικά χαστούκια στον Τζανετάκο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Ο τρελός τα ‘χει 400»: Ούτε ο σκηνοθέτης παρατήρησε τι παθαίνει ο Κωνσταντάρας πριν τα επικά χαστούκια στον Τζανετάκο



Δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς ταινίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα, αν έπρεπε όμως σώνει και ντε να το κάνει, σίγουρα στην πεντάδα των κορυφαίων του θα έβαζε το «Ο τρελός τα ‘χει 400». Σε αυτό ο… Λαμπρούκος δίνει πραγματικά ρέστα με την ερμηνεία του.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1968. Παιζόταν στους κινηματογράφους και την επόμενη χρονιά, κόβοντας συνολικά 408.043 εισιτήρια, τερματίζοντας 10η, μεταξύ των 108 ταινιών εκείνης της σεζόν. Η υπόθεση γνωστή:

Ένας φτωχός βιοπαλαιστής, ο Λάμπρος, προσπαθεί μέσω λαχείων να καλυτερέψει τη ζωή του. Όταν, όμως, κερδίζει το λαχείο τρελαίνεται και τον κλείνουν στο ψυχιατρείο. Έτσι, μένουν στο σπίτι η γυναίκα του η κόρη του και η πεθερά του, οι οποίες κάνουν τη μεγάλη ζωή, χωρίς να υπολογίζουν ότι θα βγει ποτέ από την κλινική. Πράγμα που τελικά γίνεται και φέρνει τα πάνω κάτω στις ανέσεις που είχαν μάθει να απολαμβάνουν έως τότε, καθώς τους παίρνει όλα τα λεφτά.

Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές και αξέχαστες σκηνές της ταινίας ο Κωνσταντάρας εξασκεί το… αγαπημένο του χόμπι. Εκείνο της σφαλιάρας στον Αλέκο Τζανετάκο. Πριν αρχίσει τα χαστούκια όμως συνέβη κάτι που λίγοι έχουν παρατηρήσει. Κάτι που ήταν εκτός σεναρίου, που δεν ήταν σκηνοθετική οδηγία και που σίγουρα αν συνέβαινε σε οποιονδήποτε άλλον ηθοποιό θα οδηγούσε στο «cut, πάμε ξανά» και την επανάληψη της σκηνής.

Ο Κωνσταντάρας λοιπόν αρχίζει να κυνηγάει τον Τζανετάκο, αλλά λίγο πριν τον πιάσει, πέφτει στον δίσκο της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, γλιστράει και τρώει μια επική… σαβούρδα. Ξαναλέμε όλα αυτά εκτός σεναρίου

Αν δεις τη σκηνή σε κανονική ταχύτητα δεν το παρατηρείς. Αν όμως το δεις σε επανάληψη, όχι μόνο κλαις από τα γέλια με την τούμπα, αλλά ταυτόχρονα απορείς πώς κατάφερε να σηκωθεί ο Κωνσταντάρας και να συνεχίσει τη σκηνή χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Απολαύστε το μυθικό πέσιμο του Κωνσταντάρα στο 2:54 μαζί με μια σειρά από ευτράπελα που συνέβησαν στις ελληνικές ταινίες και ελάχιστοι παρατήρησαν στο βίντεο που ετοίμασε ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης στο κανάλι Kastalia.